Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan učitelja

Ministar Jovanović poslao čestitku svim učiteljima za njihov dan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović čestitao je danas Svjetski dan učitelja te sve uključene u obrazovni proces pozvao da, unatoč problemima, zajedničkim naporima s Ministarstvom nastave unaprjeđivati odgojno-obrazovni sustav.

Svim odgajateljima, učiteljima, nastavnicima, profesorima i stručnim suradnicima, ministar Jovanović zahvalio je na predanosti s kojom rade svoj posao, trudu i energiji koju unose u prenošenje znanja i odgajanje novih naraštaja te ih pozvao da se uključe u javnu raspravu o Nacrtu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Neke namjerno izostavio Putin samo odabranim europskim liderima čestitao Novu godinu: Dvojica iz susjedstva našla se na popisu Dražen Kutleša Iz Katedrale Zagrebački nadbiskup Kutleša i njegova prva polnoćka, vjernicima uputio Božićnu čestitku

'Svjesni smo da posao učitelja nije nimalo jednostavan i da je uz stručnost i obrazovanje potrebno mnogo senzibiliteta i želje da se u učionici ostvari poticajno okružje za učenje, koje pobuđuje maštu učenika te prepoznaje i uvažava njihove potrebe i interese prilagođavajući poučavanje individualnim mogućnostima. Svjesni smo i izazova s kojima se u svojem radu susrećete, ali i, na žalost, nedovoljne društvene prepoznatljivosti važnosti vaše profesije', stoji u Jovanovićevoj čestitki.

>> Svjetski je dan učitelja!

S tim u vezi, nismo zaboravili na zadaću i obećanje ove Vlade i Ministarstva dano vama, učiteljima i nastavnicima, da ćete prije svih drugih zaposlenih u javnim službama, čim se za to stvore uvjeti, biti primjerenije nagrađeni za svoju stručnost i izvrsnost, napominje ministar u čestitki povodom Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada.

Sustavno osiguranje kvalitete odgoja i obrazovanja i osiguranje optimalnih uvjeta rada odgojno-obrazovnih ustanova ostaje trajnim ciljem Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, naglašava Jovanović pozivajući učitelje da se uključe u javnu raspravu o Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije 'kojom se planira dugoročna vizija obrazovanja, znanosti i tehnologije u Hrvatskoj'.

'Želja mi je da unatoč problemima s kojima se suočavamo očuvamo dijalog i partnerstvo koje smo do sada izgradili i da zajedničkim naporima nastavimo unaprjeđivati odgojno-obrazovni sustav', poručuje Jovanović.

Zaželjevši učiteljima puno uspjeha u radu s djecom i mladima, Jovanović napominje da Ministarstvo ostaje stalna potpora kreativnim, poticajnim i izazovnim projektima koji niču u njihovim školama i partner u rješavanju problema s kojima se suočavaju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene