Goran Marić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Goran Marić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministar državne Imovine Goran Marić na Facebooku je uputio božićnu poruku Lidlu.


Njemački trgovački lanac ministar je pohvalio jer je svojim zaposlenicima darovao slobodne dane za Božić pa tako njihove trgovine neće raditi na Badnjak, Božić i Štefanje.

Vezani članci Špinat, ilustracija Provjerite imate li ga doma: Povlači se još jedan proizvod s hrvatskih polica Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Ministrica Nikolina Brnjac kažnjena s 2000, Goran Marić s 4000 kuna

Marić je istaknuo kako se Lidl umjesto "eksplozije marketniških poruka" odlučio "omogućiti Božiću da dođe izravno u domove svojih zaposlenika".

Ministrovu čestitku prenosimo u cijelosti:

Trgovac darovao Božić!

Njemački mega-trgovački lanac Lidl sa sjedištem u Neckarsulmu u južnoj Njemačkoj, u jednoj maloj Hrvatskoj, priredio je veliko Božićno iznenađenje svima a naročito svojim zaposlenicima: darovao im je slobodne dane za Božić!

Ili aktualnim jezikom, darovao im neradni Božić! Tako je omogućio brojnim majkama da Božić i njegove blagdane budu u svojim domovima, sa svojim obiteljima. Da dožive Božić sa svojim osobnim emocijama, susretom sa svojim najdražim sjećanjima na slike Božića.

Naizgled obična vijest, ali samo naizgled! U ovo vrijeme kad se Hrvatska sve manje prepoznaje u mračnom tunelu loših oponašateljskih standarda. Kao da se natječe sama sa sobom u tom udaljavanju od svoje ljudske i kršćanske naravi i tradicije!

Taj moćni trgovački div koji je u godinu dana, u 2016. ostvario prodaju u visini 64,6 milijarda eura, mogao je zabljesnuti ove dane najblistavijom eksplozijom marketinških poruka, prigodnih akcija, prospekata, svjetlosnih snopova, figura, vinjeta, likova …

A on se odlučio za nešto drugo, drugu vrstu marketinške poruke: Božiću omogućiti, da umjesto u Lidlove centre, umjesto na Lidlove blagajne, dođe izravno u domove svojih zaposlenika i svojih kupaca!

Tako nam je pomogao da se mi u Hrvatskoj barem malo i na kratko odupremo stvarnosti u kojoj i mi sami gubimo osjećaj za stvarnost. Omogućio da se vratimo iz nestvarna prostora u život s njegovim vrijednostima, njegovim značajem i ljepotom kojem mu Božić daje. Da se mnogi vrate u idilu božićnog vremena koje u srediste stavlja Čovjeka koji je preokrenuo svijet i čitavu čovjekovu povijest i vrijednosti ...

Paradoksalno, ali točno: poštedio nas od blještavila svojih polica i dopustio da Božić ispuni srca svojih zaposlenika! Iskreno, uz njih, i moje vlastito srce!

Stoga, sretan ti Božić Lidl ! Menadžeru koji je darovao Božić brojnim hrvatskim domovima!