Ulazeći na sastanak užeg kabineta Vlade, ministar financija Zdravko Marić neizravno je potvrdio da odlazi iz Banskih dvora.

Galerija


Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Mislava Bage je li mu ovo zadnji proračun, ministar financija Zdravko Marić kimnuo je glavom kao znak potvrđivanja.

Vezani članci Zdravko Marić (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Marića zbog odlaska u Rusiju s Jollyjem Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Marić: ''Proračun konsolidiran, rashodovne limite nismo probijali''

U sljedećem trenutku, kad je shvatio što je učinio, kažiprstom je zamahnuo u znak odbacivanja te tvrdnje. Iako se taj potez prstom može shvatiti i kao izraz opomene Bagi što ga je to pitao.

Otkako se pojavila informacija da će Zdravko Marić napustiti Banske dvore i svoj poslovni put nastaviti u Adris grupi, Marić je uporno ponavljao da do daljnjega ostaje u Vladi, ali ne i da ostaje do kraja mandata.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da su medijske tvrdnje da se Zakon o sprječavanju sukoba interesa mijenja zbog njega, nečija konstrukcija te poručio da taj zakon treba prepoznati sukob interesa i zlouporabe, ali ne i onemogućiti nekoga, tko je došao iz privatnog sektora u državni sektor, da se tamo i vrati. "Ja kako sam ministar financija, gdje su svi porezni obveznici, praktički sutra ne bih mogao raditi nigdje u Hrvatskoj", rekao je prije nekoliko dana odgovarajući na pitanja novinara.