Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan velikih planova

Filipović najavio: "Sto milijuna eura će biti dostupno našim poduzetnicima"

Aktualno Galerija Konferencija Konferencija Foto: DNEVNIK.hr Konferencija Konferencija Foto: DNEVNIK.hr Konferencija Konferencija Foto: DNEVNIK.hr Konferencija Konferencija Foto: DNEVNIK.hr +1 Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Galerija 1/6 >>
Vodeći hrvatski gospodarstvenici i predstavnici državnih institucija u srijedu su na tradicionalnoj konferenciji Dan velikih planova tjednika Lider razgovarali o očekivanjima za poslovnu 2024. godinu. Većina anketiranih poduzetnika očekuje da će njihovo poslovanje u sljedećoj godini rasti.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović najavio je nove poticaje za poduzetnike, a guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić nastavak slabljenja inflacije u srijedu na tradicionalnoj konferenciji Dan velikih planova tjednika Lider, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Biočina.

"Danas sam isto tako najavio da će do kraja godine biti raspisani novi natječaji za istraživanje i razvoj, sto milijuna eura će biti dostupno našim poduzetnicima. Dajemo impuls našim gospodarstvenicima", kazao je Filipović.

Pročitajte i ovo Tragedija u Iraku - 9 Potpuni užas VIDEO/FOTO Vjenčanje pretvoreno u veliku tragediju: Više od stotinu mrtvih na vjenčanju u Iraku

"Vidimo da cijene padaju na robnim tržištima. Znači prehrambenih sirovina i materijala, roba tipa željeza čelika drva etilena i to će se preljevati polako isto u smanjivanje stope inflacije", zaključio je Vujčić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene