Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera potresa Hrvatsku

Ćorić odbijao odgovarati na pitanja o aferi Janaf i Klubu, Aladrović potvrdio da je u rodbinskim odnosima s Kovačevićem

Tomislav Čorić
Tomislav Čorić Foto: DNEVNIK.hr
Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić kaže da će odgovarati nadležnim institucijama, ako bude trebalo, ali na pitanja o aferi Janaf novinarima nije htio odgovarati.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić novinarima je odbijao odgovarati na pitanja o aferi Janaf i Draganu Kovačeviću.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Potvrđeno za Dnevnik Nove TV Turudić pred saborskim Odborom za pravosuđe nije rekao istinu: Iz slučaja svog bratića izuzeo se kasnije nego što je tvrdio Ministar Ćorić izbio novinarki diktafon iz ruke Dok je komentirao aferu Janaf "Ja sam kriv, javite ako ne bude radio": Pogledajte kako je ministar Ćorić izbio novinarki diktafon iz ruke

"Ako bude potrebno, nadležnim institucijama objasnit ću svaki detalj iz svakog dana svoga fukcioniranja", kazao je, a na većinu pitanja je odgovorio s "nemam komentara".

Dodao je još da on i ministar Aladrović nisu kumovi.

"Treba propitivati svaki sustav. Ako postoji sumnja na korupciju, svi trebaju djelovati, ali propitkivati tko je što jeo je ispod svake razine", kazao je pa sugerirao što bi javnost trebalo zanimati: "Hrvatsku javnost treba zanimati funkcioniranje ministarstva gospodarstva, treba propitivati ponašanje na svim razinama i uspješnost politika. Ali detalji o kojima se posljednjih deset dana razgovara su ispod svake razine", kaže ministar.

Nije znao reći ni je li Nadzorni odbor Janafa raskinuo ugovor s Kovačevićem, no istaknuo je da je Janaf 2018. i 2019. ostvario odlične rezultate.

Ministar Josip Aladrović novinarima je potvrdio da je u rodbinskim odnosima s Draganom Kovačevićem. "Nisam to skrivao. Nisam utjecao na izbor čelnika Janafa niti sam to planirao", kazao je Aladrović te dodao kako je u Klubu bio nekoliko puta, ali niti jednom tijekom lockdowna.

"Da, Kovačević i ja smo u rodbinskim odnosima. To niti u jednom trenutku nisam skrivao. No, s obziroma da Janaf nije u mom portfelju, niti sam utjecao na izbor čelnika Janafa niti sam to planirao. Zaista to nema nikakve veze s pozicijom koju ja obavljam", odgovorio je Aladrović upitan je li imao interes da Kovačević ostane direktor Janafa.

Ponovio je da je nekoliko puta posjetio Kovačevićev "klub" u Slovenskoj 9, ali i istaknuo da to nije bilo za vrijeme lockdowna zbog korona epidemije.

Upitan prihvaća li 'ispriku' predsjednika Zorana Milanovića za kritike ministrima vezano za aferu Janaf, Aladrović se samo nasmijao.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene