Dragan Kovačević
Dragan Kovačević Foto: DNEVNIK.hr

Zbog kršenja menadžerskog ugovora Dragan Kovačević ostaje bez pozamašne otpremnine koja je trebala iznositi 407.448 kuna u bruto iznosu.


U petak je održana sjednica Nadzornog odbora Jadranskog naftovoda na kojoj je Dragan Kovačević hitno opozvan s mjesta predsjednika Uprave, a kao vršitelj dužnosti šefa Janafa do provođenja natječaja imenovan je dotadašnji član Uprave, HDZ-ovac Stjepan Adanić.

Vezani članci Tomislav Ćorić Ćorić o zahtjevima za smjenom: "Nisam zabrinut, tu nema sadržaja, iskaljuju ambicije i frustracije" Vrhovni sud, zgrada Vrhovni sud se oglasio o sutkinji čiji je bivši suprug jedan od uhićenih u aferi Janaf

Kako piše Jutarnji, Kovačević neće imati pravo na otpremninu ni na vraćanje na mjesto savjetnika Uprave s plaćom člana Uprave. Naime, Nadzorni odbor raskinuo je s njim menadžerski ugovor potpisan u veljači prema kojem je, ako se ugovor raskine ranije, imao pravo vratiti se u tvrtku na mjesto savjetnika Uprave s plaćom člana Uprave, koja mjesečno iznosi nešto više od 25.000 kuna neto ili pravo na otpremninu u iznosu od šest punih bruto plaća i šest pola bruto plaća.

Kovačević je, prema imovinskoj kartici koju je predao u ožujku ove godine, imao mjesečnu bruto plaću od 45.272 kune, ili 25.736 kuna neto, pa bi mu u tom slučaju Janaf morao isplatiti otpremninu od 407.448 kuna u bruto iznosu.

No Kovačević će ostati bez tog iznosa jer je u ugovoru definirano i njegovo kršenje, a Nadzorni odbor je zaključio da je Kovačević prekršio menadžerski ugovor i nanio štetu Janafu i ugledu tvrtke zbog čega je ugovor raskinut s danom 25. rujna, piše Jutarnji.