Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Minigo: Stručni nadzor liječničke komore u KB Dubrava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska liječnička komora planira provesti izvanredni stručni nadzor u Kliničkoj bolnici Dubrava zbog aktualnih događaja u vezi doktora Anđelka Vrce, šefa Odjela neurologije te bolnice, rekao je Hrvoje Minigo, predsjednik Komore.

Minigo je najavio da će u tom stručnom nazdoru, kojeg je zatražio ravnatelj KB Dubrava, sudjelovati vrhunski stručnjaci s područja neurologije, no zbog godišnjih odmora i zato što nije hitni postupak, to se neće ostvariti prije druge polovice kolovoza.

Pročitajte i ovo Joe Biden rutinska kontrola "Možda misle da izgledam premlado": Biden išao na sistematski Naručivanje kod doktora Imaš pravo, ostvari ga "Pa ne naručujem se na frizuru, trebam liječničku pomoć": Mnogi pacijenti sve nezadovoljniji praksom doktora opće medicine, evo što učiniti

Prema njegovim riječima, time se reagira na medijske napise i želi rasčistiti postoje li problemi na klinici u Dubravi.

Minigo je dodao i da još nije dovršen disciplinski postupak protiv dr. Vrce, pokrenut nakon što ga je obitelj jednog pacijenta prijavila za nesavjesno liječenje. 

>> Šef neurokirurgije u KB Dubrava rekorder po broju pogrešnih dijagnoza

Potkraj svibnja na KB Dubrava je devet od ukupno jedanaest liječnika s Odjela neurologije potpisalo peticiju kojom traže smjenu Anđelka Vrce, kako pišu mediji, 'imenujući ga za vjerojatnog hrvatskog rekordera po broju pogrešnih dijagnoza i terapijskih postupaka sa smrtnim ishodom za pacijenta'.

Ravnatelj KB Dubrava Milan Kujundžić održat će sutra konferenciju za novinare u vezi medijskih napisa o tom slučaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene