Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio za Novu TV

Mimović ekskluzivno: Polančec nema veze s našim odlukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje se traže odgovori na pitanje tko je zapravo kupio tvrtku Fima Ami, pojedinačno najvećeg dioničara Podravke. Ekskluzivno smo razgovarali s novim vlasnikom 10 posto Podravkinih dionica, koji je za Novu TV objasnio svoju vezu s Damirom Polančecom.

Stan u Zagrebu u kojem je bila premetačina, kuća u Koprivnici u kojoj je uhićen, zemljište u Đelekovcu ali i nekoliko milijuna kuna vrijedne dionice Podravke čine listu blokirane imovine Damira Polančeca. 'FIA je kupila Fimu Ami, poslovne odluke donosimo sami, a gospodin Polančec nije imao nikakve veze s donošenjem odluke', kaže Ranko Mimović, koji na pitanje je li razgovarao s Polančecom, s druge strane, nema komentara. Medijske spekulacije o tome da je kupnja Fime ami odrađena za Polančeca Mimović isto tako ne želi komentirati.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Slika nije dostupna Afera Podravka USKOK istražuje kako je Mimović kupio dionice Podravke

'Naše namjere na hrvatskom tržištu su dugoročne. Nismo špekulativni fondovi i nemamo te namjere', tvrdi Mimović. Mimović je kaže slovenski državljanin no u Sloveniji ne posluje. Sjedište tvrtke Fia je u Beogradu. Prije nekoliko godina vezalo ga se uz neuspješne privatizacije dviju tvrtki u Kruševcu. 'Bez komentara sam to nema veze s fondom', kaže Mimović. Mimović se javno pojavio nakon privođenja Damira Polančeca i priče kako je on nakon odlaska iz vlade tražio spasitelja za Podravku ne bi li se umanjila šteta nastala u aferi 'spice'.

'To što rade pojedini mediji je poruka svim investitorima koji dolaze u hrvatsku je da budu spremni na medijski linč i policijsku istragu. Motive medija za koje znamo tko ih instruira su nam poznati', zaključuje Mimović. Mimovićev potez dio je USKOK-ove istrage. Od svih susjednih zemalja uključenih u priču čeka se dokumentacija, a cilj je zaštititi dionice Podravke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene