Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Polančec

Mimović: Nećemo odustati od posla oko Podravke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damiru Polančecu sudac istrage jučer je odredio jednomjesečni istražni pritvor, te se nalazi u zatvoru Remetinec. Tvrdnje njegovog odvjetnika da je Polančec posljednjih mjeseci intenzivno radio na sanaciji štete danas su dobile svojevrsnu potvrdu.

Međunarodna tvrtka FIA grupa potvrdila je da ulaže 400 milijuna kuna u tvrtku FIMA Ami kojim će se servisirati dugovi prema OTP-u i ostalim vjerovnicima. FIA Grupa postala bi tako vlasnik 10,64 posto dionica Podravke, a Podravka bi se riješila svih nastalih dugova. Direktor FIA grupe Ranko Mimović kaže da nije srbijanski tajkun, nego biznismen s talijanskim i švicarskim kapitalom koji neće odustati od već dogovorenog posla.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

>> HDZ zbog Polančeca bježi od novinara

'Investicije u FIMA Ami u iznosu od 400 milijuna kuna iskoristili bi se za servisiranje dugova prema OTP-u i ostalim vjerovnicima. Na temelju toga FIA Grupa postaje vlasnik 10,64 posto dionica Podravke, a Podravka se rješava svih nastalih dugova. ... FIA Grupa nikako ne pomišlja na odustajanje od pregovora o prethodno navedenim transakcijama koji su odavno započeti', stoji u njihovom priopćenju.

Podsjetimo, tvrtka FIMA AMI registrirana na Malti ima u vlasništvu 10,64 posto dionica Podravke vrijedne 175 milijuna kuna. One su trenutno pod hipotekom zbog kredita od 34 milijuna mađarske OTP banka. FIA grupa u današnjem priopćenju ne navodi s kim je dogovorila posao. Damir Polančec provodi prvi dan u remetinečkom pritvoru. 'Zbog okolnosti koje upućuju na opasnost od utjecaja na svjedoke', kaže istražni sudac Krešimir Devčić. U javnosti se špekulira da je Polančec uhićen zbog pokajništva bivšeg predsjednika uprave, Podravke Zdravka Šestaka koji se navodno nagodio s Uskokom i ispričao sve što zna. Šestakov odvjetnik sve demantira i kaže da Šestak nije pokajnik niti mu je to itko ponudio.

'Što bi on to trebao reći da mu je Polančec držao ruku dok je potpisivao Ugovore. To su apsurdi. On nikakve veze nema s Damirom Polančecom, nikakve veze sa cinkarenjem, izdavanjem pokajništvom', ističe Mate Matić, Šestakov odvjetnik. USKOK ove tvrdnje nije želio komentirati. Kažu sve je rekao sud. Danas su poslali žalbu na odluku suda da osumnjičeni odvjetnik Zoran Marković ostaje na slobodi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene