Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Milovanović je bio kokošar, ubijao je i žene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željka Milovanovića, koji je u Belom Manastiru predvodio srpsku pobunu, hrvatski branitelji itekako se sjećaju.

'S njim se nije ponosila ni srpska ni četnička vojska jer uopće nije bio za rat. Kokošario je i pljačkao starije osobe po Baranji. Znao bi po noći obilaziti te žene te ih ubiti za 100 ili 200 njemačkih maraka', priča Ivo Lovrenčić iz baranjske HVIDRA-e.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Gavri, Crvenom Vjetru i Letaču - kako su nazivali 43-godišnjeg pripadnika Legijinih Crvenih beretki - u trag ne mogu ući policije Hrvatske, Srbije i BiH. Prije rata, u Belom Manastiru, imao je kuću i ugostiteljski objekt. Baranjce nije zavarao ni s kacigom na glavi.

>> Policija RS potvrdila: Milovanović pobjegao netom prije pretresa

>> Policija zna tko je: Kod Doboja pronađena Milovanovićeva kaciga

'On je mršave građe, visok oko 175 cm. Vjerujem po snimci da je to on. Skoro sam 99% siguran u to', kaže Lovrenčić.

Milovanović pred pravdom bježi s hrvatskom i bosanskom putovnicom. Osim osječkog suda, koji ga traži već godinama, ratni zločinac uspio je umaknuti i pravosuđu Novog Sada, Subotice i Beograda. 

U jednoj od akcija ranjen je u genitalije. U dva navrata je bježao - iz beogradske Palače pravde, usred bijela dana, i to skokom kroz prozor. Niški specijalac zavarao je i zatvorske stražare u Bosni.

S njim se nije ponosila ni srpska ni četnička vojska jer uopće nije bio za rat. Kokošario je i pljačkao starije osobe po Baranji Ivo Lovrenčić Tražen je zbog ubojstava, otmica i milijunskih pljačkaških pohoda. Srpska javnost pamti kad je prije pet godina spektakularno opustošio Delta banku. Opasan kriminalac sa, očito, jakim kontaktima u Hrvatskoj i Srbiji dovodi se u vezu sa zloglasnim 'zemunskim klanom'.

Nasilnik i prijestupnik je i drugi bjegunac, Bojan Gudurić. Studirao je pravo, a specijalizirao razbojstva. U samo nekoliko mjeseci tzv. grupa 'novosadskih pljačkaša' orobila je 15-ak objekata u Srbiji i Vojvodini. Nekadašnji pripadnici srpskih paravojnih postrojbi iz Hrvatske, odnosili su plijen s benzinskih postaja, iz kladionica, zlatarni, pošti.

Čini se da su nakon rata postali plaćeni ubojice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene