Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaje od provokacija

Milorad Dodik opet se obrušava na Hrvatsku: "Jasenovac je bio logor smrti. Oni su tamo pobili Srbe''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obrušio se u subotu na hrvatske vlasti tvrdeći da nastoje krivotvoriti podatke o Jasenovcu i ponovio staru srpsku krivotvorinu kako su ustaše u Jasenovcu ubile pola milijuna ljudi.

"To je bio logor smrti. Jasenovac je najstrašnije mjesto stradanja srpskog naroda, a oni mogu oko toga plasirati razne laži", rekao je Milorad Dodik u Bosanskoj Gradiški.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Osjeća se ugroženo Dodiku nastavljeno suđenje: Proces nazvao farsom pa zaradio opomenu Milorad Dodik vučić htio izbjeći protokol Dodik: "Srbi i Hrvati su imali tešku prošlost. I jedni i drugi zaslužuju bolju budućnost. Odluka Zagreba je neprihvatljiva''

Dodik je komentirao novinarsku tvrdnju da dio medija i javnosti u Hrvatskoj relativizira logor u Jasenovcu koji se predstavlja "centrom za rekreaciju".

Predsjednik RS-a je dodao kako nitko ne može promijeniti istinu o Jasenovcu koja je po njemu utvrđena u bivšoj Jugoslaviji, a što su kako on smatra potvrdili i židovski izvori u Yad Vashemu.

Rekao je da su mu vodeći izraelski stručnjaci za holokaust rekli da nikakve krivotvorine ne mogu promijeniti podatke po kojima je u tome logoru ubijeno 500.000 ljudi, ne navodeći konkretne izvore.

"Oni su tamo pobili Srbe. Ubili su ogroman broj naših ljudi", rekao je Dodik.

Ustvrdio je kako je istraživanjima utvrđeno kako je u Jasenovcu ubijeno 35.000 Židova, te da su ostale žrtve uglavnom Srbi i Romi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene