Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesec dana pritvora

Milković ne može u kućni pritvor jer nema narukvica za praćenje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bojan Milković, bivši izvršni direktor Ine, ne može na kućni pritvor jer Ured za probaciju nema dovoljno narukvica za praćenje.

'Sudac je rekao da Ured za probaciju nema tehničkih mogućnosti da ga puste u kućni pritvor', rekao je za Dnevnik.hr Milkovićev odvjetnik Goran Mikuličić. Milkoviću je sud odredio mjesec dana pritvora i iako je ispunio sve uvjete za kućni pritvor morat će ostati u zatvoru jer Ministarstvo pravosuđa nema novca za narukvice.

Pročitajte i ovo PR Narukvica Aureas Amajlija koja se nosi tisućama godinama: Narukvica od koje se nećete htjeti odvojiti Slika nije dostupna Opasnost od utjecaja na svjedoke Milkoviću određen jednomjesečni pritvor

'Sudac istrage je naime prije donošenja odluke konzultirao zagrebački Ured za probaciju i u razgovoru je dobio obavijest da oni još uvijek ne raspolažu sa tehničkim sredstvima za provedbu nadzora', rekao je i Krešimir Devčić, iz Županijskog suda u Zagrebu.

Pričvršćena za ruku ili gležanj pametna narukvica prati svaki pokret pomoću posebnog uređaja, a svaki pokušaj skidanja ili deaktiviranja se zaprima u posebni centar. Na taj način kućni pritvor neometano se nadzire.
 

>> Bojanu Milkoviću produljen pritvor za mjesec dana

Mikuličić je rekao da je to obrazloženje naljutilo njegovog klijenta. 'Nema razloga da država hrani tolike silne pritvorenike, da skrbi o njima, da se brine o njima, osigurava higijenske uvjete i tako dalje. Ako oni mogu postići svrhu boravkom u domu, država mora samo na neki način organizirati taj nadzor', dodao je odvjetnik Mikuličić.

Bila bi to puno jeftinija varijanta. Prenapučeni zatvori bi se prorijedili. A uštedjela bi i država. Dan u kućnom pritvoru tako bi stajao 100 umjesto 300 kuna.

Podsjetimo, Milkovića se tereti da je zajedno s bivšim voditeljem remonta platformi u Croscu Miroslavom Pacakom primio 3,3 milijuna kuna mita i krivotvorio isprave. Njih dvojicu USKOK tereti da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Kućni pritvor još nije određen nikome. Tko će biti prvi koji će ga isprobati - kako je krenulo sa sudskim obrazloženjima možda neće biti tako skoro. Zakon i propise imamo, ali natječaj za sporne  narukvice još nije ni raspisan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene