Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši direktor Ine

Bojanu Milkoviću produljen pritvor za mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno smijenjenom glavnom izvršnom direktoru Ine i bivšem direktoru Crosca, Bojanu Milkoviću je za još mjesec dana produljen istražni zatvor u kojem je od kraja ožujka zbog sumnje da je zajedno s bivšim voditeljem remonta platformi u Croscu Miroslavom Pacakom primio 3,3 milijuna kuna mita i krivotvorio isprave.

Novih mjesec dana istražnog zatvora Milkoviću je odredio sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić zbog straha da bi na slobodi mogao utjecati na 20-ak neispitanih svjedoka i ponoviti nedjelo. Iako je prihvatio prijedlog USKOK-a da Milković ostane u Remetincu sudac se nije složio sa zahtjevom da u zatvoru treba biti još dva mjeseca.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine

>> Priveden Miroslav Pacak suradnik uhićenog direktora Ine, Milkovića

Njegov suoptuženik Pacak u Remetincu je od 5. travnja kada je u večernjim satima zbog raspisane tjeralice uhićen u zagrebačkoj zračnoj luci po povratku iz Tunisa. Kako mu je u odsutnosti određen istražni zatvor Pacak je odmah odveden u Remetinec i nakon dva dana ispitan u USKOK-u.

Pacaka i Milkovića USKOK tereti da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova. (Hina)



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene