Obavijesti Video Pretražite Navigacija

"Milinovićevi gafovi nisu za 'jubito', to su stvari s ozbiljnim posljedicama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj obitelji Pukanić uzdrmao je i hrvatski politički vrh. Ministar zdravstva Darko Milinović prije dva dana otkrio je sudsku tajnu. Prekršen je zakon, a ministar bi slučajnu ili namjernu nespretnost mogao platiti foteljom.

Ministar zdravstva Darko Milinović prije dva dana javno je citirao sudski dokument o slučaju Pukanić. Isti je dan Državno odvjetništvo objavilo kako zbog tajnosti podataka Županijski sud ne daje uvid u taj spis. Čini se da je ministru bio dostupan. Izgovorio je, citiramo, 'evo čitam vam rješenje Županijskog suda'.

Pročitajte i ovo Hrvoje Joja iz Hrvatskog kinološkog saveza LAKŠE OZLIJEĐENA DJECA Što učiniti ako pas napadne dijete? Stručnjak za Dnevnik Nove TV objašnjava tko je krivac za današnji napad u Zagrebu Slika nije dostupna 'Liječnice napravile propust, moguće su smjene i oduzimanje licence'

- Nisam ja čitao rješenje suda, vi implicirate nešto što ja nisam rekao. Ja sam čitao nalaz inspekcije, tvrdi danas Milinović.

>> 'Liječnice napravile propust, moguće su smjene i oduzimanje licence' 

Otkrivši sudsku tajnu ministar je prekršio zakon. I nije bitno je li to napravio slučajno ili namjerno. Bivši ravnatelj policije i predsjednik odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Ranko Ostojić, smatra kako je ministar prekršio više zakona.

- Ministar Milinović prekršio je ne samo zakon o osobama s duševnim smetnjama jer bi kao liječnik morao bi znati da treba zaštititi takve osobe, a čitajući spise suda koji nisu pravomoćni prekršio je odredbe zakona kojim se čuva službena tajna, tvrdi Ostojić. 

Kako negira grešku tako jasno negira i odgovornost. Istovremeno tvrdeći kako će svi koji su upleteni u slučaj Pukanić, a koji su se ogriješili o zakon, biti kažnjeni. Tu, kaže, ne isključuje ni sebe. 

- Ne isključujem daljnju odgovornost i stegovne mjere uključujući i moje suradnike državne tajnike, a to naravno uključuje i moju odgovornost ako bude potrebno, kaže Milinović. 

- Nije uopće pitanje treba li otići to je već jučer trebalo napraviti. To nije situacija za 'jubito', to nisu gafovi kojima bi se javnost smijala, to ima ozbiljne posljedice, smatra pak Ostojić. 

Nalaz Ministarstva zdravstva pokazuje da je kriva osobna liječnica, nije kriv ni centar za socijalnu skrb ni bolnica Vrapče. A je li policija prisilnim mjerama postupila po zakonu ili ne raspravljati će za tri dana Ostojićev saborski odbor za nacionalnu sigurnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene