Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan poslije sjednice Predsjedništva HDZ-a, na kojoj je odlučeno da će šefa stranke birati za četiri mjeseca, članovi stranke bili su u Hrvatskom saboru.


Nesuglasica, kažu, nije bilo, a još se ne zna hoće li predsjednica stranke Jadranka Kosor biti u povlaštenom položaju kada je u pitanju financiranje kampanje.

Vezani članci Mislav Bago Predsjedništvo HDZ-a: "Teško je vjerovati da će premijer tu temu uopće otvarati sa svojim stranačkim vodstvom'' Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić: "HDZ neće nikoga štititi, ali i još manje opteretiti postupanjima za koja nema informacija"

Zajedno su se pred kamerama smijali i složno dogovorili datum izbora, a danas opet po starom. Dok je Kosor ručala u saborskom restoranu, Milinović je u kafiću pio čaj. Udaljeni su bili svega nekoliko metara, ali pozdravili se nisu.

>> VIDEO: Šale i pošalice u HDZ-u

Na upit je li jučer bilo povišenih tonova na predsjedništvu, Kosor je kazala: 'Ne nije, i svi koji o tome govore danas ne govore istinu.'

'Već se na neki način osjećam moralnim pobjednikom, ja i oni koji su sudjelovali u nakani demokratizacije izbornih procesa. Sada su i godišnjice stranke i ne možemo dozvoliti da jedni mogu govoriti, a drugi ne', kaže Darko Milinović.

A nisu dozvolili, može se čuti od nekih članova predsjedništva, ni da prođe prijedlog da bude samo 1.500 izaslanika, ni da jedan izaslanik ima pravo dati samo jedan potpis, a ni da se predstavnike mladeži bira direktno već tajno.

'Je li točno da je gospodin Šeks ostao usamljen u svojim prijedlozima? Ne, to nije istina. Jednoglasno je sve prihvaćeno što je razgovarano na predsjedništvu. Nije bilo nikakvih disonantnih tonova i prijepora', rekao je Ante Kulušić, član predsjedništva HDZ-a. Neće dopustiti ni da stranka jedne kandidate financira, a druge ne.

'Svatko će na neki način voditi svoju promidžbu i financirati se iz vlastitog džepa', rekao je Petar Čobanković, potpredsjednik HDZ-a te dodao kako se to odnosi i na sadašnju predsjednicu Kosor.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju