Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontraoptužbe

Milinović prozvao Ostojića zbog 'afere Baxter'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši je ministar svog nasljednika optužio za širenje dezinformacija, a usput ga je prozvao za odgovornost u aferi Baxter te u jednoj navodno spornoj nabavci CT uređaja.

Međusobne optužbe bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića i aktualnog ministra zdravlja Rajka Ostojića nastavljene su današnjim Milinovićevim priopćenjem u kojemu svog nasljednika proziva zbog afere Baxter, u kojoj su početkom prošlog desetljeća život izgubile 24 osobe. 'Gdje se u vrijeme tog incidenta nalazi?', pita Milinović napominjući da je u vrijeme izbijanja te afere Ostojić bio zamjenik tadašnje ministrice te da je njegovom odlukom ukinut odjel u Ministarstvu zadužen za reakciju kod incidentnih događaja.

Pročitajte i ovo Darko Milinović ''Jogurt revolucija'' Milinović prozvao Plenkovića: ''Gledao si iz Bruxellesa kako ginemo... Ja nisam imao anemiju kojom bih izbjegao Tuđmanov poziv za boj'' Ivan Penava i Darko Milinović - 2 Pregovori u tijeku Sprema se nova koalicija? Dva bivša HDZ-ovca uhvaćeni na piću, evo što Milinović kaže o mogućem udruživanju

>> Milinović: Ostojić laže!

Prozvao ge je i zbog navodno sporne nabavke CT uređaja za KBC Zagreb 2001. godine, koju je u svojstvu zamjenika ministrice vodio upravo Ostojić. Kaže da se zaobišao javni natječaj te da je nabavljen uređaj 2,2 milijuna kuna skuplji od najjeftinije ponude. 'Bilo bi dobro da odgovori kako je povezan interesno ili na drugi način s ljudima koji su zajedno s njim o tome odlučivali', traži Milinović.

On je Ostojiću spočitnuo da mu je tijekom jučerašnjeg davanja izjave glas drhtao. 'Vidljivo je da ministru Ostojiću glas drhti kada je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare kako bi opravdao dezinformacije koje plasira u medije', tvrdi bivši ministar navodeći što sve od jučerašnjih Ostojićevih izjava smatra netočnim.

'Kaže da sam bio na grafološkom testiranju. Istina je sljedeća - nisam ja bio na grafološkom testiranju nego dokument na moje inzistiranje, a testiranje je utvrdilo da je dokument mijenjan na desetak mjesta. Ministar dezinformira da je ukinuo privatni monopol te prelijevanje novca u privatne džepove. Istina je sljedeća - uređaj PET CT kojim se hvali ministar nabavila je prošla Vlada. (...) U vrijeme ministra Ostojića povećan je broj privatnih poliklinika ugovorenih s HZZO-om(dvije nove poliklinike). Podsjetimo se da je obećao raskinuti postojeće ugovore', nabrojao je Milinović.

U priopćenju je napisao i da je u prvoj polovici prošle godine novostvoreni dug ministra Ostojića u iznosu od 1,39 milijardi kuna utvrdilo Upravno vijeće HZZO-a, koje je postavila nova Vlada, a sve je potpisao premijer Zoran Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene