Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O dugovima

Milinović: Ostojić laže!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući jučer predstavljeni 'Clean start', bivši je ministar zdravstva Darko Milinović danas izjavio kako je riječ o - 'nečistom startu'.

Podatak ministra zdravlja Rajka Ostojića kako je 1. siječnja prošle godine zdravstvo, osim duga od 5,7 milijardi kuna,  imalo i oko 677 milijuna kuna neevidentiranih dugoročnih obveza, koje će teretiti buduće proračune, Milinović je na konferenciji za novinare u Gospiću ocijenio - lažnim. To najbolje potvrđuje dokument HZZO-a, kojeg je napravila Vlada i Upravno vijeće, koje je postavio sam ministar Ostojić, tvrdi Milinović.

Pročitajte i ovo Darko Milinović otkrio da je zabunom kupio cipele karticom Ministarstva Podcast Krešendo Bivši ministar prvi put otkrio zašto je mogao ostati bez fotelje: ''To sad mogu pričat... al' sam drhćao godinu dana zbog toga'' Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu"

'Prema tom dokumentu dospjele obveze iznose 337 milijuna i 133 tisuće kuna, a nedospjele 4,3 milijarde kuna, pa ako je netko lagao i prikrivao dugove, onda je to činio ministar Ostojić', izjavio je bivši ministar zdravstva.

>> Ostojić: Do konca godine ćemo uvesti red u svaku kuću

Ustvrdio je i kako je aktualnog ministra zdravlja u laži uhvatio premijer Milanović osobno, a da je tome tako, kaže,  vidljivo je iz dokumenta, koji je poslan u hrvatski Sabor 15. studenog prošle godine. U dokumentu se, među ostalim, navodi kako su na dan 31. srpnja 2012. obveze kliničkih bolnica, kliničkih centara i klinika iznosile 2,9 milijardi kuna, što predstavlja povećanje od 759 milijuna kuna u odnosu na 31 prosinca 2011. Obveze općih bolnica 31. srpnja 2012. iznosile su 1,7 milijardi kuna, a specijalnih bolnica 258 milijuna kuna. Ukupne obveze bolničkih zdravstvenih ustanova 31. srpnja 2012. bile su 4,9 milijardi kuna i povećane su u odnosu na 31. prosinca 2011. godine za 639 milijuna kuna, navodi se u dokumentu koji je upućen Saboru, potpisao ga je predsjednik Vlade Milanović, a danas ga je u Gospiću citirao bivši ministar zdravstva Darko Milinović. 

'Ukupno povećanje duga za prvih šest mjeseci je 1,3 milijarde kuna, a u godinu dana najnesposobniji ministar Rajko Ostojić povećao je taj dug ni manje, ni više, nego više od tri milijarde kuna.' , rekao je Milinović.

No,Ostojić je uzvratio: 'Svi vrlo dobro znamo, cijela Hrvatska, da bivši ministar ima velikih, vrlo, vrlo velikih problema s brojevima i nulama', rekao je te poručio da bi se Milinovićevom financijskom ostavštinom trebale baviti institucije. 'Ono što je ostavio bivši ministar je krvna slika zdravstva, loša krvna slika', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene