Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U HDZ-u sve napetije

Milinović: Nadam se da ne postoji paralelni sustav u stranci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uže stranačko vodstvo HDZ-a sastalo se u Hrvatskom saboru. Razgovarali su, kažu, o referendumu za Europsku uniju.

No na sastanku nije bilo zamjenika predsjednice stranke Darka Milinovića, kao ni Domagoja Miloševića. Što su unutarstranački izbori bliže, to je, čini se, i situacija sve napetija. Posao HDZ-ovaca danas je bio sastanak o referendumu za Europsku uniju, ali i izbori za euro zastupnike.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…"

Što su bliži unutarstranački izbori u HDZ-u, to je u stranci sve napetije. 'Evo došao malo na kavicu', rekao nam je po dolasku u Sabor Tomislav Ivić, saborski zastupnik HDZ-a. No, kavicu u saboru nije popio Darko Milinović jer ga nitko nije zvao. Upravo je Milinović kazao kako na rođendanu stranke u Splitu nije držao govor, jer je tako odlučila predsjednica.

'Svatko može govoriti koliko hoće i gdje hoće, međutim na godišnjicama i obljetnicama stranke postoje uobičajene procedure tko kako i kada govori', naglašava Ante Kulušić, član predsjedništva HDZ-a. 'HDZ je demokratska stranka i normalno kad god netko želi progovoriti taj će i progovoriti ali pitanje je njegova odabira i hrabrosti da li će o nekim stvarima htjeti govoriti ili ne', pojasnio je Gordan Jandroković, član predsjedništva HDZ-a.

'Nema nikakvih nemira', opisuje trenutnu situaciju unutar stranke glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić. Još ostaje pitanje kada će izbori biti. 'Jedino što se nadam da ne postoji nekakav paralelan sustav u HDZ-u koji zna kada će biti izbori i drugi dio predsjedništva koji ne zna', rekao nam je Darko Milinović. Formalno datum izbora u HDZ-u još uvijek nije objavljen. Za sada traju međusobna previranja i kalkulacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene