Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarat će s ravnateljicom

Milinović: Dr. Sladoljeva hitno vratiti na posao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je da će kod ravnateljice Imunološkog zavoda inzistirati da se dr. Srećka Sladoljeva hitno vrati na posao.

Iz tog razloga će već idućeg tjedna razgovarati sa ravnateljicom Zavoda Tatjanom Sindik-Milošević. Milinović tvrdi da bi ravnateljici naredio suspenziju dr. Sladoljeva da to može, no Ministarstvo zdravstva nema upravljačka prava nad Zavodom, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preporuke stručnjaka Izbjegavajte zmije i one će izbjegavati i vas Slika nije dostupna Sumnjiva nabava neispitanog cjepiva Upozorio na stanje u Imunološkom zavodu i dobio - otkaz!

>> 'Društvo je protiv zviždača jer je prožeto korupcijom'

Sladoljev je odlukom ravnateljice prije deset dana dobio otkaz i zabranjen mu je ulazak u zgradu Imunološkog zavoda jer je javno progovorio o sklapanju štetnog ugovora s tvrtkom Novartis za nabavu neregistriranog cjepiva protiv svinjske gripe vrijednog 330 milijuna kuna.

'Svatko je nevin dok mu se ne dokaže drukčije. Zato smatram da je ravnateljica trebala pričekati da DORH i USKOK završe svoj posao. Tek ako nadležne institucije utvrde da dr. Sladoljev nije govorio istinu, onda ravnateljica treba procijeniti je li on svojim izjavama nanio štetu Zavodu te donijeti odluku o njegovu statusu', rekao je Milinović.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene