Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došla iz Londona

Milijunta putnica u zračnu luku Dubrovnik stigla 26 dana ranije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dubrovačku Zračnu luku danas je doputovala milijunta putnica - Emma Day, koja je stigla iz Londona zrakoplovom Easy jeta.

  Umjesto uobičajene gužve i čekanja prtljage, Emmu su dočekali šampanjac i fotografi. Upravo ona ovogodišnja je milijunta putnica na dubrovačkom aerodromu.
‘Mislili smo da smo učinili nešto pogrešno nakon izlaska iz zrakoplova. Ali ne, morali smo stati za ovo proglašenje. Baš lijepo iznenađenje’, rekla je Emma Day, turistkinja iz Engleske. Emma je u Dubrovnik s prijateljem stigla iz Londona.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

‘Tražili smo jeftino putovanje, i svi su nam rekli: ‘Hrvatska je prelijepo mjesto za doći’. Očito jest’, dodala je. Ove godine milijunti putnik u Čilipe je sletio gotovo mjesec dana ranije nego lani. Potvrda je to odlične sezone. ‘Najbolji kolovoz u povijesti zračne luke Dubrovnik, od 1962. S rezultatima smo premašili nekoć rekordnu 1987.godinu’, rekao je Roko Tolić, direktor zračne luke Dubrovnik.

A kako je Dubrovnik pretežno avio-destinacija, dobri rezultati zračne luke odrazili su se i na grad Dubrovnik. ‘Mi imamo 13% bolje rezultate od početka godine do kraja 8.mjeseca, a prvi dani rujna, prvih desetak dana, također iskazuju dvoznamenkasti skok’, rekla je Jelka Tepšić, direktorica TZ Dubrovnik.

>> Dubrovačka zračna luka zbog vulkana izgubila 10 milijuna kuna

Početkom ljeta u zračnoj luci otvoren je novi terminal, vrijedan 160 milijuna kuna. Već sada uloženo se počelo vraćati.
‘Novi terminal nosi 30 postotno povećanje prihoda za promet u duty free shopovima i barovima i restoranima’, dodao je Tolić. Jedan od uzroka dobrih rezultata su i vladini poticaji za avioprijevoznike. Čak 44 europske destinacije izravno su povezane s Dubrovnikom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene