Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije nego lani

VIDEO: Milijunta putnica u splitskoj zračnoj luci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zračnu luku Split stigla je danas, na letu iz Frankfurta, ovogodišnja milijunta putnica i to ranije nego lani.

Splitski aerodrom ovog je ljeta oborio i svoj dnevni rekord i to u srpnju, a i rujan je sa sto tisuća putnika u 15 dana odlično krenuo. Heather Reeves nije vjerovala što joj se događa. 'Rekli su da sam milijunta putnica Zračne luke Split. Iznenađena sam, nemam pojma što se događa', rekla nam je.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Višnja Mrazovac (Foto: Dnevnik.hr) 13 dana ranije nego lani Ranije nego ikad: U zračnoj luci Franjo Tuđman dočekana milijunta putnica

>> Milijunta putnica u zračnu luku Dubrovnik stigla 26 dana ranije

U Split je doputovala iz Sjedinjenih Država i to sa suprugom i prijateljima. 'Ovim putovanjem slavimo četrdeseti rođendan mog supruga. Sretan rođendan, Bruce', veselo je zaključila Reeves. Kažu nije mogla dobiti bolju dobrodošlicu. Ove godine milijunta putnica stigla je dvadesetak dana ranije nego lani. Dokaz je to velikog rasta prometa.

Najbolji srpanj i kolovoz

'Rezultati su znatno bolji nego prošle godine, devet posto je trenutno povećanje rasta posebno nas raduje što su glavni mjeseci srpanj i kolovoz bio rast dvoznamenkast', ističe Lukša Novak, direktor Zračne luke Split. Samo u ta dva mjeseca kroz luku je prošlo oko pola milijuna putnika. Zadnja subota srpnja ostvarila je rekord s 23 tisuće putnika. Takva dnevna opterećenja nema nijedna zračna luka u Hrvatskoj. Zbog takvih maksimuma, povećavaju se i kapaciteti.

'Završavamo već kažem dio proširenja stajanke i pripremamo se za projekte proširenja putničkog terminala', zaključio je Novak. Ulaganje u stajanku je oko deset milijuna eura, a za proširenje putničkog terminala trebat će oko 50 milijuna eura. Stoga se u splitskoj zračnoj luci nadaju da će možda dio ulaganja uspjeti dobiti iz europskih fondova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene