Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milijan Brkić reagirao je na svom Facebook profilu nakon što je srpski ministar obrane Aleksandar Vulin, za vrijeme boravka u Šibeniku, o Domovinskom ratu u Hrvatskoj govorio kao o "građanskom ratu" te da "postoji više istina", ovisno o tome koga se pita.


Komentar Milijana Brkića prenosimo u cjelosti:

[ ISTINA JE SAMO JEDNA I SAMO ISTINA OSLOBAĐA ]

Vezani članci Aleksandar Vulin i Zoran Milanović Srpski ministar žestoko po Milanoviću, nazvao ga prikrivenim sljedbenikom ustaškog pokreta: "Da spada u gluplje hrvatske političare dokazao je time što je…" Aleksandar Vulin Može li morbidnije? Srpski ministar na televiziji pokazivao fotografije raskomadanih tijela

Svaki put je potrebno PONAVLJATI ISTINU o pravednom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu jer istina je samo jedna i nema dvije strane. Istina je, što je potvrdio i Haaški sud svojom pravomoćnom presudom da je Hrvatska bila izložena brutalnoj vojnoj srbo-četničkoj agresiji, a danas nažalost opet svjedočimo da srpska propaganda o tzv. "građanskom ratu" ni dalje ne jenjava.

Vulin, vječiti glasnogovornik svog šefa, inače "glinskog četnika" Vučića i danas u srcu Hrvatske na već viđeni način pokušava provući velikosrpsku tezu o "građanskome ratu" te abolitrati provokacije srbijanskih vlasti postavljanjem spomenika u Beogradu ratnom zločincu iz Bjelovara, oficiru tzv.JNA Milanu Tepiću.

Istodobno, ovaj dvojac iz Srbije i još neki dežurni huškači u Hrvatskoj, koji se nikako ne mogu pomiriti sa samostalnom Republikom Hrvatskom, članicom NATO-a i EU-a, prozivaju hrvatske vlasti zbog Zakona o hrvatskim braniteljima - braniteljima koji su, u nama nametnutom i obrambenom Domovinskom ratu, hvala dragom Bogu pobijedili i tako zauvijek uništili njihov san o "Velikoj Srbiji".

Kada se naši susjedi suoče s istinom i prihvate neupitne činjenice o njihovim "srušenim snovima", tada ćemo tek moći razgovarati i o boljoj budućnosti. Kvalitetna budućnost našeg hrvatskog naroda i svih naših građana koji Hrvatsku smatraju svojom Domovinom, može se graditi samo na čvrstim temeljima istine o prošlosti", poručio je Milijan Brkić.

Podsjetimo, u Šibeniku je u nedjelju bio srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin koji je komentirao napetosti nastale oko Zakona o hrvatskim braniteljima poručivši da se srbijanska Vlada ne miješa u hrvatska pitanja, ali da ne smiju dopustiti da hrvatska unutarnja pitanja imaju utjecaj na Srbiju. Odgovorio je i na negativne kritike nakon dizanja spomenika bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću, kojeg se u Hrvatskoj smatra odgovornim za smrt 11 branitelja.

"U svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko postoji strana u građanskom ratu. I da vas ja sada uvjerim da je srpska istina i istina hrvatska odnosno da je hrvatska istina, istina srpska, niti je ispravno niti je moguće niti to treba raditi. Nikada mi nećemo moći da se dogovorimo oko toga. Oko Oluje naprimjer, za nas će Oluja uvijek biti najteži i najtužniji dan, za mnoge u Hrvatskoj ona će biti veliki važan i lijep dan. Ono što treba da govorimo, ono što treba da radimo, ono što ima smisla, to je ajde da vidimo kako će ljudi ovdje da žive bolje", kazao je Vulin.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju