Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izjave predsjednice

Brkić: "Mesić i Pusić su itekako naštetili Hrvatskoj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miijan Brkić osvrnuo se na izjavu predsjednice vezano uz presudu šestorci i poručio kako su Stipe Mesić i Vesna Pusić svojim izjavama itekako naštetili Hrvatskoj.

Potpresjednik Sabora Milijan Brkić komentirao je izjavu predsjednice Grabar-Kitarović koja je komentiravši presudu šestorci poručila kako "danas vidimo koliko su nas koštali neodgovorni postupci i izjave nekih bivših hrvatskih dužnosnika".

Pročitajte i ovo Milijan Brkić i Josipa Pleslić Nove poruke Tko je Klokan iz poruka Josipe Rimac i Milijana Brkića? Zdravko Mamić Saga se nastavlja Nove poruke Josipe Rimac potvrđuju Milanovićeve izjave? Mamić je lobirao za Turudića i raspitivao se zašto nije izabran

"Mesić i Pusić svojim određenim izjavama i djelima itekako su naštetili Hrvatskoj. Ova presuda - jednim dijelom u njoj je i njihov kamenčić u tom nečasnom nemoralnom mozaiku djela koja su radili protiv Hrvatske", kazao je Brkić.

Izjavu predsjednice komentirala je i Vesna Pusić poručivši kako je prilikom prozivanja bivših dužnosnika Grabar-Kitarović vjerojatno mislila na sebe.

Šef SDP-a Davor Bernardić također je komentirao obraćanje predsjednice.

"Slušao sam sad izjavu i od Vučića, u čemu je razlika? Vučić je bio duboko involviran u događaje 90-ih. On je svjedočio svim ratovima Srbije na Balkanu. Srbija ih je sve izgubila, ali nitko iz vrha hrvatske politike nije bio danas umiješan u događaje 90-ih, i to je ključna razlika između hrvatske politike danas i srpske politike", kazao je Bernardić.

Zastupnica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih poručila je kako je "važno znati tko je sve doveo do ovakve presude".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene