Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a
Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u petak novinarima u Saboru da HDZ ima 220.000 članova, kako još ne zna tko će sve biti kandidati na unutarstranačkim izborima i treba pričekati kandidature.


''HDZ ima 220.000 članova, a tko će biti kandidati, još ne znam", rekao je Brkić na pitanje tko će biti njegov kandidat na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima.

Vezani članci Stranke na vlasti u županijama Žustra borba za pozicije šefova županija: "Ako netko tko uopće tu ne živi uspije u uvjeriti ljude da mu daju povjerenje, znači da ja nisam dobro radio posao" Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković o Milanovićevim izjavama: "Njegova misija su salve uvreda, da to napravi netko u HDZ-u imali bismo revoluciju"

Upitan hoće li se s Mirom Kovačem, Davorom Ivom Stierom i Ivanom Penavom ujediniti protiv premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Brkić je kratko poručio: ''Cijeli HDZ je ujedinjen." Na pitanje hoće li podržati Plenkovića, kazao je da on sa svima surađuje.

Saborski zastupnik HDZ-a i politički tajnik stranke Ante Sanader negirao je da u stranci postoje podjele rekavši da je na stranačkim izborima uvijek bilo više kandidata.

''Kakva podjela? Pa HDZ je demokratska stranka 30 godina. Znate da je u svim našim izborima bilo više kandidata. To je poželjno, to je festival demokracije", kazao je politički tajnik HDZ-a Sanader odgovarajući na pitanje o tome ''misli li da kandidaturom vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave za višu poziciju u HDZ-u na jednoj strani stranke dolazi do podjela''.

Poručio je kako je to bolje što bude više kandidata na unutarstranačkim izborima. ''Što više, to bolje", rekao je. (Hina)