Djevojčici koja boluje od leukemije, za čije je liječnje Hrvatska skupila 38 milijuna kuna, u SAD-u je presađena koštana srž.

Galerija


Mili Rončević (2), djevojčici oboljeloj od akutne megakariocitne leukemije za čije je liječenje u SAD-u Hrvatska skupila 38 milijuna kuna, uspješno je transplantirana koštana srž. Bolest je u remisiji.

Vezani članci Pacijenti s onkologije ispaštaju zbog koronavirusa - 4 U sjeni koronavirusa: Prijeti li nam nova epidemija, koja bi mogla biti i mnogo opasnija? Mila Rončević, pedijatrija - ilustracija (Foto: Facebook, Pixsell,Marijan Susenj) Otac malene Mile koja umire od leukemije za Dnevnik Nove TV: "Moramo se boriti, ljudi se odriču svojeg ručka kako bi pomogli mojem djetetu"

To nam je potvrdio Vladimir Rončević, Milin djed.

"Presađivanje je obavljeno. Ona se osjeća dobro. I nalazi su dobri", kazao je Vladimir Rončević.  

Srž joj je presađena 1. studenog, a bolest joj se povukla. Otac Marin je za Jutarnji rekao da je oporavak od postupka Mila odradila u samo tri tjedna. U prosjeku oporavak traje pet tjedana.

"Mila je prije transplantacije prošla desetodnevno kondicioniranje", rekao je Jutarnjem Marin Rončević. Kazao je i da se Mila za sada "super" oporavlja, ali da će idućih godinu dana biti pod nadzorom, u izolaciji i pod posebnim pravilima. 

Roditelji djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku poslali su molbu za pomoć u liječenju svoje djevojčice. Troškovi liječenja su i njih iznenadili, ali građani su skupili gotovo 40 milijuna kuna za liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia u Sjedinjenim Američkim Državama kamo je Mila otputotovala početkom travnja.