Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnik SDP-a traži da se objavi recesija

Milanović: 'Vlada zabija glavu u pijesak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Socijaldemokratske partije Zoran Milanović pozvao je premijera Ivu Sanadera da javnost suoči s činjenicom da je Hrvatska u recesiji i predloži rješenja za izlazak iz krize, optuživši Vladu da umjesto rješenja 'zabija glavu u pijesak'.

'Nije odgovorna ona politika koja 'zabija glavu u pijesak' i na jasna pitanja na koja svi europski državnici nude rješenja kaže 'lako ćemo'', izjavio je Milanović na početku sjednice SDP-ovog Glavnog odbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Institucija za gubljenje vremena Gdje su nestali 'Sanaderovi Mudraci'? Slika nije dostupna Dokle Jurčić uz Sanadera? 'Sve više sam uvjeren da mogu sve manje pomoći'

Milanović smatra kako je odgovornost Vlade da prizna problem, jer, istaknuo je, 'samo ako bi Vlada to učinila okupila bi srž pameti, inteligencije i struke potrebne za rješavanje problema'. Dodao je da Hrvatska može izaći iz recesije samo uz čvrsto državno vodstvo i kvalitetne programe te najavio da će SDP na predstojećoj sjednici Hrvatskog sabora, koja počinje idući tjedan, predložiti paket antirecesijskih mjera zbog izbjegavanja bankarske, financijske i dužničke krize te za pomoć poduzetnicima. 

>> 'Strepnja za radna mjesta, pad standarda i, ne daj Bože, rast kamata'

>> VIDEO: Više od 50 % građana živi na dug

>> Sanader najavio program kratkoročnih antirecesijskih mjera

'Politika ne može biti spin i pribjegavanje medijskim trikovima', poručio je, dodavši da se Vlada i premijer s krizom ne mogu nositi samo time što osnivaju Ekonomsko vijeće i upravljaju s dva ministarstva. 'Kada bi se tako vodila država onda bi bilo dovoljno samo angažirati dva strana konzultanta' , rekao je Milanović. SDP-ovcima je poručio kako im ne može obećati da će stranka na lokalnim izborima trijumfirati i pomesti sve protivnike, ali da obećaje da će se SDP boriti časno i da neće biti poražen 'jer uvijek ide na pobjedu'.

Istaknuo je kako SDP nema pravo na grešku, da se vjerodostojnost njegovih ljudi ne smije dovesti u pitanje, te da pred lokalne izbore, koji su, smatra, izuzetno važni za smjer promjena i napredak Hrvatske, SDP biračima mora dokazati da na izbore izlazi sa svojim najboljim ljudima i programima.

Glavni odbor SDP-a sjednicu je nastavio iza zatvorenih vrata, a na dnevnome redu je rasprava o aktivnostima stranačkoga kluba zastupnika, sazivanju Tematsko-izvještajne konvencije, usvajanje financijskog plana za prošlu godinu te osnivanje novih stranačkih organizacija. Novinari će o zaključcima biti izviješteni nakon sjednice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene