Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Zoran Milanović stigao je u Stolac na početku dvodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini tijekom kojega će obići nekoliko općina s hrvatskom većinom i sudjelovati na otvaranju 16. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.


Premijera s izaslanstvom je ispred zgrade općinskog poglavarstva u Stocu dočekao ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić, premijer Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić i načelnik općine Stolac Stjepan Milanović. Na sastanku u Stocu sudjeluju i predstavnici općine Ravno.

Nakon susreta predviđen je obilazak Ošanića, nekadašnjeg glavnog grada heleniziranog ilirskog plemena Daorsa te Radimlje, najpoznatije nekropole stećaka u BiH. Premijer će se tijekom dana susresti i s načelnicima Čapljine, Ljubuškog i Čitluka te razgovarati s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije u Međugorju, a predvečer je u Mostaru najavljen susret s mostarsko-duvanjskim biskupom Ratkom Perićem.

Vezani članci Milorad Dodik u Zagrebu Dodik upao na sjednicu pa uputio niz uvreda: ''Ja sam iznad tebe u svemu, čovječe. Ja sam veoma dobar s glavom. Samo ti nisi dobar s glavom'' Davor Filipović Filipović: ''Štitit ćemo temeljne narodnjačko-demokršćanske vrijednosti i vrijednosti Domovinskog rata u RH i u BiH''

>> Milanović putuje u BiH: Obići će nekoliko općina s hrvatskom većinom

Hrvatski premijer će sutra sudjelovati na ceremoniji otvaranja XVI. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, gdje će obratiti sudionicima. Milanović je prošle godine posjetio BiH ističući da je strateški interes Hrvatske ulazak BiH u Europsku uniju i zbog činjenice da u toj zemlji živi oko pola milijuna Hrvata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook