Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozdravio je današnji posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru i ispriku na Ovčari ocijenivši kako je to već samo po sebi poboljšanje hrvatsko-srpskih odnosa koji su, kako je rekao, imali svojih velikih padova i malo slabijih uspona i da je ovo jedna faza uspona te da samo može pozdraviti Tadićev dolazak u Hrvatsku.


'Jako mi je drago da je to na inicijativu hrvatskog predsjednika Josipovića i da je tamo bila i hrvatska predsjednica vlade Jadranka Kosor i da se to konačno događa. To može donijeti samo dobro', drži Milanović.

Vezani članci Zoran Milanović i Andrej Plenković Ustavni sud ne ide na ruku Milanoviću: "Za Vrhovni sud može predložiti samo kandidata koji se javio na javni poziv" Provokacija grafitima u Vukovaru Grafite Srbija i 4 slova S na ćirilici u Vukovaru šarala dvojica 15-godišnjaka, zaradili kaznenu prijavu

Upitan je li možda neprimjereno da je Tadić u istom danu posjetio Vukovar i Paulin Dvor, Milanović je rekao kako je već ranije izjavio kako će Tadića kritizirati u Srbiji što je došao u Hrvatsku i da u Hrvatskoj neće biti svi zadovoljni i da će biti prigovora, ali da je to samo po sebi čin koj treba pozdraviti.

>> Šeks: Tadićeva izjava je izvrsna

Svakako da je nemoguće usporediti žrtve u Paulin Dvoru s onima u Vukovaru, no one su velike i vječne kao i svaka druga ljudska žrtva, no žrtva Vukovara je ogromna, ali činjenica je da je Tadić to morao napraviti zbog reakcija srbijanske javnosti, jer je on predsjednik Srbije, rekao je Milanović. (Hina)