Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Citirao i Štulića

Milanović žestoko opleo po saborskim zastupnicima: "Rada Borić se lažno prikazuje, a Tomašević je wannabe-gradonačelnik"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović oštro obrušio se na saborske zastupnike Radu Borić i Tomislava Tomaševića. Podulju je objavu zaključio stihom poznatog hrvatskog glazbenika.

 U poduljoj objavi na Facebooku Zoran Milanović oštro se obrušio na saborske zastupnike Radu Borić (Nova ljevica) i Tomislava Tomaševića (Zeleno-lijeva koalicija).

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Milanović je komentirao intervju Rade Borić rekavši da ne govori istinu kada kaže da ga je podržavala.

''Može biti, naravno, da je za mene glasala u tajnosti biračkog mjesta, ali na javnoj razini – ona je bila i jest članica, pa i predvodnica kabale koja me je blatila i opstruirala gdje god je i kako god je stigla tijekom kampanje i prije kampanje, kao i tokom onih godina koje nisam proveo u javnoj djelatnosti'', kaže predsjednik.

''Lažno se prikazuje''

Dodao je da se ''gospođa Borić prištekala tek u drugom krugu predsjedničkih izbora, poput još nekih poštenjačina, nakon moje, njoj nejasne, pobjede u prvom krugu''. ''Upisala se u partizane u svibnju 1945. godine. Ginulo se još i tada, u borbama za Rijeku i Istru, ali ona tamo nije uočena'', napisao je na Facebooku Milanović.

Predsjednik je zaključio da se zastupnica lažno prikazuje, no on je izbore dobio ''usprkos njoj i drugima poput nje''.

''Nisam tome kasnije htio pridavati nikakvu pažnju i kanio sam sve prepustiti zaboravu, ali pokazalo se, eto, da je sudbina željela drukčije'', piše Milanović i nastavlja da je Borić na parlamentarnim izborima ove godine osvojila saborski mandat s 4203 preferencijalna glasa, za što kaže da je ''nimalo impresivno''.

Oštro i o Tomaševiću

''Naročito za nekoga tko već desetljećima javno svađa svakoga sa svakim i 'ladno dopušta da je predstavljaju kao 'sedmu najutjecajniju feministicu na svijetu' i 'znanstvenicu'. No već sam kazao da ovdje nemamo posla s ljubiteljicom istine i činjenica'', napisao je.

''Takva ličnost, sad dolazim do povoda ovome zapisu, traži od nedavno izabranog predsjednika Republike, to jest mene, da – odstupim. Ni manje ni više nego da odstupim! A zašto? Tu gospođa Borić još jednom slika sve ljepote i preljeve svog revolucionarnog morala i poštenja'', navodi Milanović.

Obrušio se i na Tomislava Tomaševića za kojega kaže da je ''wannabe-gradonačelnik'' koji također ima vremena prozivati predsjednika i ''dijeliti lekcije zbog 'neprimjerenog' ponašanja, ali o verbalnom divljaštvu jedne zastupnice u Saboru šuti k'o zaliven'''. 

Zastupnica u Hrvatskom saboru gospođa Rada Borić, dojučerašnja predsjednica Nove ljevice, za svoj neistinama i...

Posted by Zoran Milanović on Sunday, October 4, 2020

''Što to, gospodine Tomaševiću, u žargonu vašeg 'kluba' znači pojam 'neprimjereno'? Je li to preludij u fetvu ili tek drugarska kritika? Ako je ovo drugo, meni se ne čini primjerenim to što vi i mnogi drugi dolazite u Sabor odjeveni kao što se nekad išlo na teferič na Ilidžu. Bez odijela, bez kravate, kao da ste veći od institucije kojoj pripadate. Mislite da se meni baš nose odijelo i kravata?'', napisao je Milanović.

Objasnio je i zašto odjednom spominje odijela i kravate.

''Pa, samo da vam ukažem na to kako se bezveznim sadržajem može popuniti prostor, baš kao u slučaju vašeg komentara mojih riječ i postupaka'', kaže Milanović.

Poručio je da u 15 godina bavljenja hrvatskom politikom nije imao problema u radu s ''manjinama svih boja i provenijencija'' i dodao da se to ne možemo izbrisati ničijim ''borbenim pokličima i ispraznim intervjuima''.

Na kraju je predsjednik citirao i Branimira Johnnyja Štulića: ''Briga me, frajeri, za vaše reklame, ovuda su prolazili i drugi prije vas''.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene