Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O imenovanju Zmajlovića

Milanović: Ovo je vječna borba za istinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović pozdravio je u uvodu današnje Vladine sjednice novog ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića istaknuvši kako mu je "drago što je ovdje, ali mu je žao što je do imenovanja došlo na ovakav način".

To je politika ove Vlade i moja politika, kazao je Milanović komentirajući tako nedavnu ostavku bivše ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy, koja je morala otići zbog afere oko e-maila Upravi HŽ Holdinga u kojem je pokušala intervenirati u korist supruge jednog SDP-ovca.

"To je kompleksan problem o kojem smo razgovarali jučer u Hrvatskom saboru i nadamo se da će hrvatski građani shvatiti o čemu se radi i koji su standardi i mjerila po kojima djelujemo, bez obzira na legitimne pokušaje nekih zastupnika da to prikažu drugačije. Ovo je vječna borba za istinu", izjavio je Milanović.

Vlada je na sjednici prihvatila prijedlog izmjena Ovršnog zakona i Zakona o javnim ovršiteljima koje bi trebale ispuniti "pravni vakuum" koji sada postoji u ovršnim postupcima.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao je kako bi volio da se pred Vladom nalazi cjelovit tekst novog Ovršnog zakona, ali to će morati pričekati "zeleno svjetlo" iz Bruxellesa.

Premijer Milanović ponovio je stajalište Vlade da je institut javnih ovršitelja u Hrvatskoj nepotreban, jer "pored države nije nam potreban i paradržavni model".

Žao mi je ljudi koji su dovedeni u "neobičnu poslovnu situaciju", ali budući da sudski ovršitelji, sudovi pa i policija funkcioniraju u provedbi sudskih odluka, poseban parasustav nam ne treba, ustvrdio je Milanović.

Premijer se u vezi točke dnevnog reda o nabavnim kategorijama osvrnuo i na činjenicu da na Vladinu stolu uvijek stoji samo nekoliko brandova vode, što je nedopustivo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomska odmazda Zbog Milanovićeve izjave o genocidu poduzetnik iz BiH povlači hrvatsku robu s polica Ivana Petrović stanje u Federaciji Ivana Petrović o izmjenama izbornog zakona u BiH: "Visoki predstavnik Schmidt neće učiniti ništa"

>> Milanović u Vladu uvodi vrčeve s vodom

"Na ovom stolu se izmijenilo malo brandova i to je nedopustiva reklama. Ako ne promijenimo nabavne kategorije, ovdje će vam na sljedećoj sjednici biti bokali s vodom", upozorio je Milanović.

Podsjetio je da Hrvatska ima 10 proizvođača vode pa bi se svi oni trebali izmjenjivati na stolu, pri čemu Milanović ne vidi ništa loše u tome da Vlada kupuje neke proizvode, pa i vodu, jer time čuva radna mjesta.

Vlada je danas odobrila MUP-u nabavu 17 osobnih automobila, 20 kombi vozila i 45 motocikala vrijednih 21 milijun kuna, radi povećanja sigurnosti cestovnog prometa.(Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene