Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali, nije zbog štednje

Milanović u Vladu uvodi vrčeve s vodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović poručio je kolegama da bi ubuduće na sjednicama mogli stajati vrčevi s vodom, a ne voda u bočicama. No, ne radi se o mjeri štednje!

No, razlog nije štednja kao što je bilo u slučaju bivše Vlade prema ideji Jadranke Kosor, već reklamiranje pojedinih brendova. 'U Hrvatskoj imamo 10-ak proizvođača vode, a Vlada ako želi biti korektna mora vrtiti ili sve ili nikoga', rekao je Milanović na sjednici Vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

>> Stop vodi s okusom: Kosor ukida razmažene ministarske navike

Cijelu priču premijer je pokrenuo u sklopu rasprave o normativima javne nabave i ministrima dao zadatak - pronađite rješenje da ne reklamiramo nikoga, inače će na stolu biti vrčevi s vodom.

Milanović: Žao mi je tih ljudi

Vlada se danas bavila Nacrtom o Ovršnom zakonu kojeg je i drugi puta odgodila jer još nije dobila zeleno svjetlo Europske komisije. Zakon je već pripremljen, ali ne žele ga pustiti prije nego prime odgovor EK. Cilj Vlade je, poručili su, i dalje provoditi Ovršni zakon kao i do sada, da to rade sudovi.

Milanović je rekao da mu je žao javnih ovršitelja, ali da država može bez njih. 'Žao mi je tih ljudi jer su ušli u tu poslovnu situaciju, ali Hrvatska ne treba para sustav', rekao je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene