Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon progovorio

Milanović: Gotovo je s oštrim rezovima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović poručio je svima - nema više bolnih rezova.

Na izvanrednoj pressici povodom raspisivanja izbora za EU parlamentarne izbore, koji bi se trebali održati početkom travnja, premijer Zoran Milanović napokon je prekinuo šutnju o odnosima s koalicijskim partnerima.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

>> Pusić na Facebooku: HNS ne izlazi niti će izaći iz koalicije; Linić: Nema panike!

Na novinarsko pitanje o dijagnozi odnosa u koaliciji, Milanović je rekao kako on neće raditi dijagnozu, jer se dijagnoza radi za bolesti, već će dati ocjenu odnosa.

'Ocjena odnosa u Vladi je odlična, prije svega s prvom potpredsjednicom Pusić', rekao je premijer. Isto je rekao i za ministra Vrdoljaka te je u konačnici zaključio kako je koalicijom zadovoljan.

Mora se početi s ulaganjima

'Rasta nema, borimo se, mijenjamo stvari nabolje, rasterećujemo gospodarstvo', rekao je Milanović i podsjetio da ove godine pada stopa PDV-a u turizmu na 10 posto.

'To su argumenti o onome što radimo. A rezultati? Rezultate koji nas zadovoljavaju još uvijek nemamo. Imamo mandat i učinit ćemo sve da do kraja mandata napravimo najbolje stvari za Hrvatsku i da počnemo rasti, jer naš problem je u rastu više nego u štednji, sa štednjom je gotovo', rekao je premijer i naglasio da je sada potrebno ulagati.

>> MMF nakon posjeta Hrvatskoj: Treba još rezati!

Onima 'koji zapaljivim govorima pozivaju na proteste' i govore da Vlada služi MMF-u poručio je da su to 'stare fore viđene već sto puta' te da 'Vlada s MMF-om u tom smislu veze nema'.

'Vlada radi ono što procjenjuje da je najbolje, a tamo gdje je trebalo štedjeti - štedjelo se, ali rekao sam više puta da je sa štednjom, oštrim rezovima, gotovo. Moramo ulagati i moramo postići da se ljudi opuste, odluče, da preuzmu neke razumne rizike, a to ne možemo neograničenim mjerama štednje', rekao je Milanović i pozvao, kako je rekao, one koji su ovih dana glasni i to već 20 godina rade na isti način - 'da malo smire loptu jer ne govore istinu'.

Milanović o porezu na nekretnine: Da ću zbog toga ugrožavati koaliciju - neću

Premijer je komentirao i prijedlog zakona o porezu na nekretnine, naglasio je da će se 'govoriti o meritumu i rješenjima', o jednoj široj slici i što to znači za sustav zdravstvenog osiguranja, što to znači za rasterećenje gospodarstva i poduzetništva'. 'Jer to su sve spojene posude. Niti jednu od tih stvari ne možemo gledati zasebno bez dobrog promišljanja', ustvrdio je i podsjetio da se kod prijedloga o porezu na nekretnine radi o 'nesporazumu oko samo jednog zakona u ovih godinu i dva-tri mjeseca'.

>> Linić: Zakon o nekretninama mogao bi na snagu stupiti u travnju

Najavio je da će vezano uz taj prijedlog biti održane prezentacije nakon kojih će uslijediti razgovori. 'Pa ako naši partneri budu toliko uporni, onda će barem znati protiv čega su bili. Ali, da ću ih zbog toga prozivati i ugrožavati koaliciju - neću. Da će radi toga Hrvatska biti ugrožena - neće. Jer to nije kapitalna stvar, to je samo jedna od stvari, a i ne može baš sve što zamislite proći u koaliciji. Ali, 90 posto prolazi najnormalnije svakodnevno, i to vidite', rekao je Milanović. (B.V./ A.E./ Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene