Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok brojni građani nestrpljivo čekaju da vlada donese odluku koja se tiče njihove imovine, u kukuriku koaliciji nisu uspjeli usuglastiti stavove i konačno reći što će, ali ovaj put sa sigurnošću, biti s porezom.


Početak travnja se bliži, ali građani još uvijek ne znaju hoće li njihove vikendice postati još veći trošak. Informacija o porezu na nekretnine neslužbeno je plasirana u medije još u studenom prošle godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Porez na nekretnine živi i dalje zahvaljujući HNS-ovim ministrima Slika nije dostupna Od sjajnog Čačićevog suradnika do usamljenog ministra

>> EKSKLUZIVNO Vesna Pusić: Ništa od poreza na nekretnine 1. travnja!

Ministar financija ubrzo ju je i službeno predstavio. 'Koliko god mi smatrali da je imovina naše privatno pravo mi ovdje poručujemo ona je i odgovornost', rekao je krajem studenog mjeseca prošle godine ministar financija Slavko Linić.

Tada se protiv poreza na noge digao HNS i zaljuljala se kukuriku koalcija. 'Moje stanovište i naše stanovište kao stranke da je to porez koji je štetan za investicijsku klimu u Hrvatskoj', govorila je prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić u studenom prošle godine.

No HNS-ovi su ministri na sjednici vlade u prosincu ipak digli ruku za porez, a ministar Linić ga počeo promovirati po cijeloj zemlji. U veljači je tvrdio ovako. 'On će krajem idućeg mjeseca biti u saborskoj proceduri, što znači da bi mogao stupiti na snagu početkom travnja', rekao je još 18. veljače Linić.

Iz SDP-a ni riječi

O sukobu u koaliciji ubrzo se oglasio i sam premijer. 'Ugrožavati koaliciju zbog poreza na nekretnine ne, ali da ćemo šutjeti, nećemo šutjeti', poručio je premijer Milanović 1. ožujka ove godine.

Ovaj mjesec HNS nastavio je držati svoju stranu priče. 'Ponovit ću, ništa se novo nije dogodilo oko toga pa ne vidim zašto bi pričali o tome', ponovio je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

Danas smo od SDP-a pokušali doznati hoće li uopće i kada krenuti porez na nekretnine, ali smo dobili odbijenicu na sam spomen teme. Građani su zbunjeni. Žele samo znati hoće li ili neće biti novih opterećenja na njihove lisnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook