Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Zoran Milanović komentirao je u Oslu pitanje ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine u vezi s navodima da je vlasnik tvrtke s nepodmirenim dugovima te da je u sukobu interesa.


Na pitanje razmišlja li o smjeni ministra Jakovine, Milanović je rekao: 'Preko vikenda sam bio na biciklu, ali i u brodogradnji i mnogim drugim stvarima. Ovo s Jakovinom je nerazjašnjeno, dakle mene zanima je li tu bilo išta nemoralno ili kažnjivo. Ako je riječ o propustu onda je to sasvim druga stvar'.

Ministar Jakovina odbacio je sve optužbe da je u sukobu interesa. U nedjelju se pisalo da je ministar prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer niti godinu dana nakon dolaska na trenutnu funkciju nije prenio upravljačka prava tvrtke TJ-PROM, čiji je bio direktor, na nekog drugog. Prema Zakonu, to je trebao učiniti u roku od 30 dana od preuzimanja državne funkcije, odnosno ulaska u Vladu.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Milanović o situaciji u BiH: "Vlada RH trebala je djelovati agresivno. Komšić onda ne bi bio član Predsjedništva" Zoran Milanović Milanović putuje u Čile: Susrest će se s najmlađim tamošnjim predsjednikom, koji je podrijetlom s Ugljana

>> Jakovina: Tvrtka je neaktivna, dugovi će biti riješeni nakon prodaje

'U potpunosti odbacujem navode iz teksta u kojem me se optužuje da sam u teškom sukobu interesa jer nikakvog sukoba interesa nema. Naime, tvrtka čiji sam vlasnik je neaktivna, nema zaposlenih i nije (niti je bila) ni u kakvom poslovnom odnosu s tijelima javne vlasti (na državnoj, područnoj ili lokalnoj razini) ili tvrtkama u državnom vlasništvu. To se jednako odnosi i na vrijeme kada sam bio općinski načelnik, kao i od trenutka kada sam postao član Vlade RH', istaknuo je Tihomir Jakovina.

Napomenuo je da je nakon dolaska u vladu društvo TJ-PROM d.o.o. uredno prijavio u imovinsku karticu te je dodao da je prijenos upravljačkih prava u tijeku, što dokazuje da nije ništa skrivao niti je to namjeravao učiniti. Ministar je rekao i da je upravljačka prava, u skladu sa zakonom, prenio na odvjetnički ured u Slavonskom Brodu, kao što je i napomenuo prilikom popunjavanja imovinske kartice.

'Moj jedini propust je to što nisam povjerenstvu dostavio ugovor o prijenosu upravljačkih prava, za što se ispričavam', napomenuo je. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju