Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ništa nisam skrivao'

Jakovina: Tvrtka je neaktivna, dugovi će biti riješeni nakon prodaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina odbacio je navode u kojem ga se, kako kaže, optužuje da je u sukobu interesa.

'U potpunosti odbacujem navode iz teksta u kojem me se optužuje da sam u teškom sukobu interesa jer nikakvog sukoba interesa nema. Naime, tvrtka čiji sam vlasnik je neaktivna, nema zaposlenih i nije (niti je bila) ni u kakvom poslovnom odnosu s tijelima javne vlasti (na državnoj, područnoj ili lokalnoj razini) ili tvrtkama u državnom vlasništvu. To se jednako odnosi i na vrijeme kada sam bio općinski načelnik, kao i od trenutka kada sam postao član Vlade RH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kršenje Zakona o sukobu interesa Povjerenstvo kaznilo Jakovinu s 10.000 kuna: 'Prihvaćam odluku' Slika nije dostupna Intervju u Dnevniku Nove TV EKSKLUZIVNO Jakovina objasnio zašto je tajio kupca svoje propale tvrtke!

Nakon dolaska u Vladu RH, društvo TJ-PROM d.o.o. uredno sam prijavio u imovinsku karticu te naveo da je prijenos upravljačkih prava u tijeku, što dokazuje da nisam ništa skrivao niti sam imao namjeru. Sukladno Zakonu, prenio sam upravljačka prava na odvjetnički ured u Slavonskom Brodu kao što sam i prilikom popunjavanja imovinske kartice i napomenuo. Moj jedini propust je to što nisam Povjerenstvu dostavio ugovor o prijenosu upravljačkih prava za što se ispričavam.

>> Ministar Jakovina na čelu je tvrtke koja je dužna 150.000 kuna?

Što se tiče dugovanja prema trećima, nastalima u doba kada je tvrtka bila, aktivna nikada ih nisam osporavao te će ista biti namirena po prodaji tvrtke od strane povjerenika (odvjetnika) na kojeg su prenijeta upravljačka prava', stoji u priopćenju ministra Jakovine.

Podsjetimo, Večernji list je objavio da ministar Jakovina krši Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer ni godinu dana nakon dolaska na ovu funkciju nije prenio upravljačka prava tvrtke na nekog drugog. Uz sve to, njegova je tvrtka, piše list, dužna 150.000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene