Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zbog toga sam smijenio Linića'

Milanović: Nemogućnost prodaje Spačve je 'logična posljedica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović izjavio je da je nemogućnost prodaje zemljišta u Spačvi, koje je država ranije kupila za 34 milijuna kuna, "logična posljedica" onoga na što je upozoravao prije godinu dana i zbog čega je "morao smijeniti ministra" Slavka Linića, koji "nije htio ništa poduzeti".

"Ovo što je sada objavljeno je potpuno logična posljedica onog što sam upozoravao prije godinu dana i zbog čega sam morao smijeniti ministra koji nije htio ništa poduzeti i onda sam imao vrlo neugodnu situaciju u stranci, ali ne likujem zato što je to moja vlada", kazao je Milanović odgovarajući na novinarska pitanja nakon otvorenja izložbe "Dobri stari zakoni - tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj" u zagrebačkom HNK.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

"Poslovica kaže da orao ne lovi muhe, da se nitko ne uvrijedi, ja se takvim stvarima ne mogu baviti, ali kad mi dođu pred oči i vidim ih onda moram reagirati i tražiti od svojih suradnika da na njih reagiraju, a kada to odbijaju tri mjeseca moram ih smijeniti. Godinu dana kasnije, bez da ikoga optužujem da je počinio kazneno djelo jer ja to ne znam i ne mogu utvrditi, za to je nadležan netko drugi ako ga to uopće zanima. Činjenica je da država, mimo vrlo rastezljivih odredbi Zakona o predstečajnoj nagodbi, kojima se puno toga može oprostiti, uzela pod račun nekretninu koja se sada na dražbi nije uspjela prodati za 12 puta manji iznos. To nešto nije u redu. Sve to isto sam govorio prije godinu dana, nisam nikome rekao da je lopov i kriminalac, nisam galamio, ali preko toga ne mogu prijeći", prokomentirao je Milanović.

'Najstrašnije je da se dira ljude kojima je jedini zločin što sam im oženio majku'

Kazao je da je taj slučaj "sada ad acta" te da Hrvatska zbog toga neće propasti, ali da pokazuje "kakve su neopreznosti, a možda i zloupotrebe moguće". "Sada je savršeno sve jasno, a to što se netko dere, galami i pokušava skrenuti temu već godinu dana nije to kampanja, to je puno ozbiljnije od kampanje", dodao je Milanović.

U veljači ove godine Uskok je objavio da bivši SDP-ov ministar financija, sada nezavisni saborski zastupnik Linić, nije zloupotrijebio svoje ovlasti i položaj u slučaju predstečajne nagodbe drvne industrije Spačva te da u toj nagodbi nije bilo nikakvih malverzacija kojima bi bio oštećen državni proračun. Linić je izrazio zadovoljstvo takvim nalazom Uskoka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene