Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljutiti odlazak

'Najstrašnije je da se dira ljude kojima je jedini zločin što sam im oženio majku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavko Linić napustio je sabornicu, a onda novinarima odgovorio na pitanje zašto je to napravio.

Nakon što je izašao iz sabornice Slavko Linić odgovarao je na novinarska pitanja.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

'Pojavili su se dokumenti da se ipak istraživalo da ste neke novce uplaćivali na račun kćeri vaše supruge, je li to točno?', prvo je pitanje na koje je odgovorio. 

'Ne, to su sva podmetanja, to su dokumenti koje proizvodi dio policijskog USKOK-a po nalogu gospodina Bertine. Nije to jedini dokument. Drugi dokument je da je tvrtka sina moje supruge meni platila godišnji odmor koji je nakon što je sve predano DORH-u utvrđeno je da su to lažni dokumenti falsifikati, ali naravno štićenje novinarske tajne je da se otkrije izvor. Prema tome, sve se to događa u vrijeme moga obračuna, isti nalozi su za praćenje i provjeravanje radi pranja novca mojih prijatelja, već od veljače 2014. pa se nezakonito prati sa automobilima i tako dalje. Sve je to nešto što sam ja vrlo jasno tražio da se istraži i većina je odbila da se to istraži. Nijedan nalog nije provjeren, nisam davao nikakve iskaze. Ono što je najstrašnije, što zaista moram reći, je ono neljudski da se dira u ljude koji su mladi, koji jedini zločin imaju što sam im oženio majku. To je jedini njihov zločin. Ne da im se radit, ne da im se živjet, ugrožava im se egzistencija, to prelazi sve granice, to više nije politika, to moram reći, mi nije radio ni HDZ. Prema tome neću govoriti ni o novcima u frižideru, o tržnicama, neću govoriti o novcima u talijanskim bankama, sve to proizvodi policija, dio policije koji nezakonito radi ili kako ga je nazvao moj kolega podzemlje unutar tajnih službi', odgovorio je Linić. Novinare je zanimalo i zašto je napustio sabornicu.

LINIĆ DEMONSTRATIVNO NAPUSTIO SABORNICU 'Stidim vas se'

'Zato što sam uzeo riječ, nemam pravo na riječ jer je kršenje poslovnika. Znam da me ne bi ukorio, ali ono što je najveći razlog zašto sam kršio poslovnik jer Igor Dragovan, čovjek s kojim sam 25 godina gradio ovaj sustav SDP-a je taj koji se glasno smijao na optužbe u vrijeme HDZ-a da imam novce u frižideru i kao što znate ništa od toga, sve je to zaustavljeno. Znao je kako policija radi, on danas veli da je normalno istraživati Slavka Linića, nemam ja ništa protiv samo na papiru nećete naći moje ime u optužnici, nalazi se ime jedne djevojke koja se bori za svoj život. Njeno ime je tamo, ona i ostali, nije to slučajno, to Dragovan podržava, to moje kolege iz SDP-a podržavaju. To je nevjerojatno. Sada kada to radi policija po njihovom nalogu onda je to sve regularno, kad je to radio HDZ onda smo itekako se branili svi su bili uz mene, to je nemoralno, nisam mogao izdržati i zato sam reagirao i kršio poslovnik jer jednostavno me boli da ljudi s kojima sam 25 godina radio sustav koji moraju znati mene optužuju da nosim gotov novac u Ameriku. I onda naravno ne mene nego nevine osobe', rekao je Linić.

Govoreći o istrazi Linić je rekao da je papir koji je dobio dobio od novinara i da prema tome niti zna niti može saznati što se događa.

Ostojić: Nema nikakve istrage protiv Slavka Linića

'Ne bih o državnom odvjetništvu. Kad me se optuživalo da imam novac u Italiji hoćemo reći koliko dugo je državno odvjetništvo to radilo - tri godine. Moje ime nikad nigdje nije spomenulo, osim što je policija nagovorila neke ljude da to govore pa sad  da vodim sudske postupke. Prije toga sam morao ići u talijansko pravosuđe sam sa svojim odvjetnicima da talijansko odvjetništvo provede istragu u toj banci da li ima računa. Tek onda je odvjetništvo hrvatske završilo', rekao je i nastavio:

'Hoćemo govorit o Spačvi, prvi dan kad je otvorilo istragu državno odvjetništvo je imalo jasne podatke da nema ništa, šest mjeseci nisu mogli dat odgovor. Znate zašto? Policijski USKOK je odbijao, Bertina i Ostojić su odbijali da zaključe predmet koji su oni po svojoj volji otvorili. Na kraju, svjestan toga da ipak mora dat odgovor građanima državni odvjetnik veli gospodo ili podnesite optužnicu ili ću odbaciti predmet. Ali šest mjeseci se moje ime povlačilo, šest mjeseci sam ja bio kriminalac koji je ukrao 30 milijuna. Hoćete mi reći da je to normalni rad policije, da to nisu progoni. Sve je to po nalogu Milanovića. Prema tome nemam što dodati. Razočaranje kad gledate moje kolege koje su jučer me branile svim silama, a danas bi me javno vješali, ali više manje za mene, ali ne mogu im oprostiti da diraju nevinu djecu', zaključio je Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene