Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantira natpise

Milanović: Između Vlade i poslodavaca nije bilo sukoba, pa nema ni mirenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović odbacio je danas medijske natpise po kojima je vlada 'sklopila mir s poslodavcima'.

Zoran Milanović istaknuo je da između Vlade i poslodavcima 'nije bilo sukoba pa ne može biti ni mirenja'. 'Piše se po medijima o nekakvim sukobima i velikim mirenjima s poslodavcima. Nije bilo sukoba pa ne može biti ni mirenja', kazao je premijer na početku današnje sjednice Vlade.

Naglasio je da Vlada i poslodavci imaju konstantno dinamičan odnos u kojem se traži reda, u kojem Vlada cijelo vrijeme zna da se prvo nešto mora stvoriti da bi se uzelo kroz porez, ali i da reda u porezima mora biti.

Istaknuo je da svaki član Vlade u dijalogu s poslodavcima ima svoju ulogu. 'Društvo je komplicirano. Puno je interesa, puno emocija, puno različitih pogleda, a mi u politici, za razliku od klasničnog biznisa i poduzetništva, moramo baratati svime. Ne možemo od 10 posto odabrati dva i reći - ovi su interesantni, njima ćemo se baviti i na njima ćemo zaraditi', dodao je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

>> Linić: MMF od prodaje zlata Hrvatskoj daje 5 milijuna kuna

Da između poslodavaca i Vlade nije bilo sukoba tvrdi i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, koji ističe da je su poslodavci ponekad kritizirali vladu te da su kritike dobrodošle, iako su, kaže, neke bile neutemeljene.

I ministar financija Slavko Linić smatra da je riječ o neozbiljnoj temi i 'provokaciji', ali i naglašava da ima pravo jasno reći što misli o nekim predstavnicima sindikata.

'Jedan od socijalnih partnera vlade su i poslodavci i s njima razgovaramo. To što koji puta netko od nas vrlo jasno kaže što misli o nekim predstavnicima koji vode takve udruge, to je nešto što ću uvijek sebi dozvoliti reći, iz razloga što radim svoj posao i dosta dobro sam upravljao trgovačkim društvima. Ako je netko nesposoban i udrugu zloupotrebljava za politikantstvo, to će Slavko Linić reći', komentirao je Linić.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene