Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio jaču štednju

Linić: Imamo manjak od 800 milijuna kuna, neka ministarstva previše troše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić je novinaru Dnevnika Nove TV Mislavu Bagi komentirao pitanje proračunskog manjka.

Osvrnuo se i na proračunski manjak od 800 milijuna kuna te rekao kako imamo pet ministarstava koja troše više nego što bi to smjela. Stoga je do kraja godine najavio mjere štednje.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

'To nije stvar ministra financija, to je Vladin proračun i poruke predsjednika Vlade su vrlo jasne. O rebalansu ne razmišljamo i svatko se mora uklopiti u te veličine. To zna svaki od ministara i ono što smo preko ljeta dogovarali, a to je da je ministarstvo sa svima dogovaralo s ostalim ministarstvima, jest da moramo štedjeti', istaknuo je Linić.

Na pitanje Mislava Bage o veličini proračunskih proboja Linić je konkretno odgovorio. 'Pa negdje, sve zajedno su proboji oko 800 milijuna kuna, na svim ministarstvima, a to se može uštedjeti', rekao je ministar financija.

Linić je pojasnio kako to znači i manja primanja, a ne plaće, odnosno rezanje svih dodataka na plaće. 'Tako je, pa to je i bio proračun. Proračun na uštedama građen je na skidanju dodataka, prekovremenih i ugovora o djelu. Prema tome, neka ministarstva kasne u tome i to će do kraja godine biti riješeno.'

Na sjednici Vlade, pak, izvijestio je o prihodu koji stiže od MMF-a. 'MMF raspodjeljuje dio dobiti od prodaje zlata za smanjenje siromaštva. Hrvatska dobiva 648.000 tisuća eura (oko 5 milijuna kuna)', rekao je Linić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene