Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovori o projektu

Milanović i Čačić danas u Istri o Plominu 3

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović danas će zajedno s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva Radimirom Čačićem otići u Labin na razgovore o projektu izgradnje termoelektrane Plomin 3.

Radi se o jednom od trenutno najvećih projekata u Hrvatskoj o kojem uskoro treba donijeti odluku, jer danas se zatvara natječaj za prikupljanje ponuda za investitora, a interes je ogroman, izjavio je jučer Milanović.

Projekt izgradnje Plomina 3 opterećen je važnim financijskim i ekološkim pitanjima za lokalnu zajednicu, ali i širi prostor. To je pitanje koje se tiče Slovenije, Gorskog kotara, Rijeke, Opatije, Liburnije, Pule, Buja, upozorio je hrvatski premijer.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

>> 'Za projekt Plomin javilo se 70 tvrtki, a 10 ih je izuzetno konkurentno'

'Radi se o zagađivaču, ali neusporedivo manjem nego što je to bilo ranije. Jedan od najvećih zagađivača u Hrvatskoj su autoceste, a siguran sam da nitko nije za njihovo zatvaranje ili ukidanje', napomenuo je. Pitanje je jako kompleksno, neke stvari smo dogovorili, o mnogim bitnim stvarima smo razgovarali, ali nećemo ništa raditi na silu, jer Istra nam je, kao i svaki dio Hrvatske, jednako važan, istaknuo je Milanović.

Ministar Radimir Čačić je naglasio da je, unatoč tome što je za Plomin zaprimljeno više od 70 zahtjeva, za njega konkurentno tek desetak zainteresiranih tvrtki. ' Desetak ih je izuzetno konkurentno. Za ovaj projekt postoji veliko zanimanje, ali izabrat ćemo četiri', objasnio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene