Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čačić o Plominu

'Za projekt Plomin javilo se 70 tvrtki, a 10 ih je izuzetno konkurentno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić rekao je da za projekt Plomin postoji veliki interes tvrtki te da je zaprimljeno više od 70 zahtjeva.

Ministar Radimir Čačić je naglasio da je, unatoč tome što je za Plomin zaprimljeno više od 70 zahtjeva,  za njega konkurentno tek desetak zainteresiranih tvrtki. 'Natječaj završava 28. rujna za prediskaz interesa. Do sada je dano više od 70 zahtjeva. To je ogroman novac i neće biti lako ni za najveće tvrtke. Desetak ih je izuzetno konkurentno. Za ovaj projekt postoji veliko zanimanje, ali izabrat ćemo četiri. One će do ožujka predati svoje projekte, izvore financiranja, ateste, ugovaranje i praćenja sa HEP-om kao partnerom. Do 1. travnja ugovaramo s jednom od tih tvrtki ugovor na 14, 15, 16 godina, ovisno o tome što bude najbolja ponuda', objasnio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za Dnevnik Nove TV Vrdoljak: Čačić me upoznao sa svime, nastavit ću njegov put Slika nije dostupna Posjet Sveučilištu Čačić o sudbini 3. maja, početku rada sisačke Željezare, Plominu 3

>> 'Dobio sam upalu oba uha, dakle ništa vas ne čujem, a mogu nešto reći. Ne može biti bolje!'

Na pitanje kako komentira financijske poteškoće vlasnika dvorana građenih za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. godine, odgovorio je da je model gradnje tih dvorana bio promašen i štetan te da nije čudo što njihovi vlasnici danas imaju financijskih problema. 'Taj je model neisplativ, štetan i bacanje novca na što sam upozoravao', rekao je Čačić te dometnu da se radi o prljavom modelu bez ekonomske utemeljenosti koji nije mogao drukčije završiti.

Na pitanje novinara o tome je li Vlada razmišljala da promjeni regulativu vezanu za rentu koju dobiva lokalna samouprava i vlasnici zemlje na kojoj je nađena nafta jer je u Hrvatskoj ta renta manja nego u Mađarskoj za nekoliko puta, Čačić je kratko odgovorio kako se te promjene u zakon već ugrađene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene