Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ustavne promjene

Milanović: Hrvati iz BiH će u SDP-u imati partnera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a je odgovorio na kritike iz BiH zbog dogovorenih ustavnih promjena.

Politika aktualne vlasti ne daje nadu da će u Hrvatskoj biti bolje i više reda, Hrvatska je sada država improvizacije i nereda, poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na 8. izbornoj konvenciji Foruma mladih SDP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oko ustavnih promjena Milanović i Kosor: Imali smo dobar razgovor Slika nije dostupna 'Gdje je hrvatska država izvan Hrvatske' Milanović: Vratimo se korjenima SDP-a, u 1989.

Kako bi bilo drugačije, potrebno se boriti protiv korupcije, za zakon i pravdu, za radna mjesta, naglasio je Milanović dodavši kako je potrebno uvesti reda u plaćanje i poštivanje obveza koje kreću od vlasti, kao i reda u zdravstvu i obrazovanje. Hrvatski obrazovni sustav nazvao je slabim i nekompetitivnim. Trebaju nam bolje obrazovne ustanove, kvalitetne ne samo u hrvatskim već i vanhrvatskim razmjerima, mišljenja je Milanović. Sve to košta no država u to mora ulagati više i bolje, naglasio je.

Godina koja je iza nas je godina SDP-a, rekao je Milanović dodajući kako su na lokalnim izborima ostvarili rezultate kojima mogu biti zadovoljni.

U predsjedničkim izborima koji su bili utakmica u kojoj nije bilo srebrne medalje već se dijelilo samo zlato, SDP je odradio ogroman posao, rekao je Milanović dodajući kako je veliki doprinos u tome poslu dao upravo Forum mladih SDP-a. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović zaželio je uspješan rad izbornoj konvenciji Foruma mladih SDP-a na kojoj će se danas izabrati novo vodstvo.

'Ustavne promjene  bez namjere da se nekom naudi'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović uoči današnje konvencije Foruma mladih SDP-a prokomentirao je novinarima neke reakcije iz BiH, po kojima je sporazum o ustavnim promjenama diskriminirajući prema tamošnjim Hrvatima, rekavši da se hrvatski Ustav mijenja u Hrvatskoj bez želje da se bilo kome naudi. 'Ustav se mijenja s ciljem da se u izbore uvede red ma gdje se oni održavali', rekao je Zoran Milanović, dodavši da su to i postigli.

>> Hrvati iz BiH: Ustavne promjene su ponižavajuće!

'To je jedno kompromisno rješenje, koje nije savršeno, ali koje će nas zadovoljiti slijedećih desetak godina. Žao mi je ako se itko time osjeća pogođenim' rekao je Milanović te Hrvatima i hrvatskim državljanima u BiH poručio da će u SDP - u imati partnera a ne samo povremenog i privremenog zaštitnika kao što je to, po njegovim tvrdnjama do sada često bilo.

'Oko jedne delikatne stvari smo se dogovorili a oko nekih drugih stvari mislim da još ima prostora za razgovor', rekao je Milanović komentirajući Sporazum o ustavnim promjenama.

Osvrnuvši se na izlazak sindikata iz GSV-a, Milanović je rekao kako je Vlada zadnjih godinu dana davala obećanja za koje je znala da ih neće moći ispuniti, pa sada ima reakciju sindikata koja je očekivana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene