Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni vrh nazočio je jutros božićnoj misi u zagrebačkoj katedrali. Misu je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je poručio da Božić nosi vrijednosti poput snage opraštanja, pomirenja i sućuti i pozvao na obnavljanje nade, razumijevanja i povjerenja u hrvatskom društvu.


Predsjednik Josipović, predsjednik Sabora Šprem i premijer Milanović su nakon mise u izjavama novinarima svima zeželjeli sretan Božić. Poželjevši svima sretan Božić, Milanović je rekao: 'Ovo su bile poruke mira i jedinstva. To je ono što će nam biti potrebno u Hrvatskoj, da poštujemo sebe, da poštujemo druge i da drugi nas poštuju. Da budemo zajedno u vremenima koja možda nisu najteža, ali su teška', rekao je Milanović.

Vezani članci Aleksandar Vulin i Zoran Milanović Srpski ministar žestoko po Milanoviću, nazvao ga prikrivenim sljedbenikom ustaškog pokreta: "Da spada u gluplje hrvatske političare dokazao je time što je…" Predsjednik Milanović u New Yorku - 2 Milanović: ''Aleksandar Vučić bio je jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih''

Šprem je rekao da i sam zagovara kršćanske vrijednosti. 'Kršćanske vrijednosti koje propovijeda Crkva zagovaram i ja. Ljubav, pravednost i solidarnost. To želim svima nama u ozračju Božića i sve najbolje u 2012. svim građankama i građanima', poručio je.

'Božić je dan dobrote mira i ljubavi. Želim svim građanima da ga upravo tako i provedu. Bili smo svi zajedno u Katedrali, prisustvovali smo misi. Mislim da je raspoloženje bilo pravo božićno', kazao je Josipović. (Hina)