Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanka Opačić opet kandidat za predsjednika SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić najavila je da će se na predstojećoj redovitoj stranačkoj konvenciji ponovno kandidirati za to mjesto, priopćeno je danas iz SDP-a.

Opačić je ponovnu kandidaturu za potpredsjedničko mjesto u stranci najavila sinoć u Karlovcu gdje je održan radni sastanak članova SDP-a Karlovačke županije s čelnim ljudima stranke.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu" DORH Vruća fotelja Objavljena imena kandidata za novog šefa DORH-a

S oko 150 članova prisutnih na sastanku razgovarali su predsjednik stranke Zoran Milanović, potpredsjednica Milanka Opačić i glavni tajnik Igor Dragovan.

Opačić je rekla kako smatra najprimjerenijim objaviti svoju
kandidaturu baš u Karlovcu s obzirom da je u Hrvatski sabor izabrana upravo u 7. izbornoj jedinici kojoj pripada i Karlovac, a ujedno je karlovačkim SDP-ovcima zahvalila na potpori i trudu.

Na sastanku se raspravljalo o pripremama za stranačku konvenciju, postupku izbora delegata, ali i promjenama statuta u svrhu kvalitetnijeg funkcioniranja SDP-a, a jedna od izmjena je ponovno uvođenje predsjedništva stranke, navodi se u priopćenju.

Razgovaralo se i o predstojećim lokalnim izborima, odnosno primjeni iskustva s parlamentarnih izbora u pripremama za lokalne izbore "u kojima je SDP postavio cilj pobjedu na lokalnim izborima u gradu Karlovcu, odnosno pobjedu SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Karlovca", stoji u priopćenju SDP-a.
Redovita stranačka konvencija SDP-a održat će se 10. svibnja.
Promjenom stranačkog statuta kojega priprema stranačka radna skupina, uz predsjednika stranke birat će se dva potpredsjednika, a ponovno se uvodi i predsjedništvo stranke.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina prije 15-ak dana također je najavio da će se ponovno kandidirati za mjesto potpredsjednika SDP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene