Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupio puno 'žetončića''

Nova su Bandićeva pojačanja: Vargu čeka jedna od ključnih pozicija zagrebačke hitne pomoći, a što se smiješi Opačić?

Bandićev novi dvojac (Foto: Dnevnik.hr)
Bandićev novi dvojac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bandić u društvu (Foto: Dnevnik.hr) Bandić u društvu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Bandićev novi dvojac (Foto: Dnevnik.hr) Bandićev novi dvojac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Milanka Opačić (Foto: Dnevnik.hr) Milanka Opačić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Milanka Opačić (FOTO: Patrik Macek/PIXSELL) Galerija 1/5 >>
Suradnici i ministri Zorana Milanovića, nisu više ni suradnici, ni ministri, niti su u SDP-u. Ali su u Saboru i to u novoj stranci, onoj koja podržava vladajuću većinu i skuplja, kako joj sam šef kaže, žetončiće. Dvojac bivših SDP-ovih dužnosnika su Milanka Opačić i Siniša Varga - a Zorana Milanovića, zamijenili su Milanom Bandićem.

Umor je u četvrtak svladavao Milana Bandića, ali neumoran je kad je o pojačanju vlastitih redova riječ. Zadnje akvizicije koje je doveo su Siniša Varga i Milanka Opačić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

''Imaju kvalitete, stručni su i kompetentni ljudi koji mogu doprinijeti stranci rada i solidarnosti'', objašnjava Bandić.

Bivše SDP-ove snage, sada su snage u Bandićevim redovima. SDP-ov ministar zdravstva, uspješno je, čini se, promijenio politički dres, i to nakon što je u ožujku napustio SDP.

Isti obrazac napuštanja stranke i pridruživanju Bandiću, kao kod Varge bio je i kod bivše potpredsjednice Vlade i SDP-a, Milanke Opačić. Najprije izlazak iz SDP-a, a zatim političke zaruke s klubom Milana Bandića.

''I dalje ostajem nezavisna zastupnica. Djelovat ću kao socijaldemokratkinja, odlučila sam se na ovo zato što je u Saboru teško djelovati kao pojedinac'', objašnjavala je u listopadu prošle godine Opačić.

Je li joj Bandić tada nešto ponudio, odgovorila je: ''Donio mi je buket cvijeća i s tim sam zadovoljna.''

Je li i za ulazak u stranku dobila cvijeće, ili joj se smiješi neka od gradskih funkcija - ne zna se, jer Opačić je na godišnjem izvan Hrvatske.

''Gospođa Milanka Opačić je startala '91. godine, još se vi niste ni rodili'', rekao je Bandić. Novi joj šef dobro pamti - iako često, sam tvrdi, ništa ne zna. Ni da je Opačić ušla u njegov klub, ni za Sinišu Vargu.

''Ne znam gdje gospodin Varga ide. Znam da je gospodin Varga bio jedan od najuspješnijih hrvatskih ministara'', rekao je Bandić.

Gospodin Varga prijeći će na jednu od ključnih pozicija zagrebačke hitne pomoći. Mogućnost da uopće negdje prijeđu, i gospodinu Vargi i gospođi Opačić - omogućio je bivši im stranački šef, Zoran Milanović jer ih je oboje stavio na listu, i poslao u Sabor.

''Mogu odgovarati u određenoj mjeri za tuđe postupke, jer svaki lider ima taj križ i kao što govore ako želiš bit lider i sve zadovoljiti nemoj biti lider, idi prodavati sladoled. Prodavači sladoleda su sretni ljudi. Ja sam prodavao sladoled kao đak'', rekao je Milanović.

Sada kao predsjednički kandidat i bivši šef SDP-a, poziva ih da mandat - vrate stranci.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene