Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Situaciju s novcem preostalim iz humanitarne akcije za djevojčicu Noru Šitum komentirala je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.


Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić najavila je danas da bi u vezi slučaja donacija za Noru Šitum inspekcije do petka trebale doznati na čijem računu i koliko ima novca od humanitarne akcije za preminulu djevojčicu.

>> Započeo inspekcijski NADZOR nad udrugom Hrabro dijete!

'Najvažnija nam je financijska inspekcija kojoj treba nešto više vremena i nadam se da će do petka imati sve pokazatelje, a onda ćemo to predočiti pa ćete točno znati na čijem računu su novci i koliko novca', rekla je Opačić novinarima nakon dodjele stipendija studentima iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji.

Slične situacije, u kojima se mora sudski odlučivati što s prikupljenim novcem, trebao bi spriječiti Zakon o humanitarnoj djelatnosti, najavila je Opačić dodavši kako će do kraja tjedna obaviti konzultacije s pojedinim udrugama, koje već dugo obavljaju taj posao, kao što su Rotary klub i Zaklada 'Ana Rukavina'.

'Naši građani su jako spremni u humanitarnim akcijama pomoći i dati i zadnju lipu, a najčešće su to umirovljenici. Prošle godine su donirali više od 77 milijuna kuna, mnogima su ti novci spasili život ili su pomogli podići kvalitetu života. Nažalost, ta afera bacila je ružno svjetlo na takve humanitarne akcije pa ćemo se potruditi da sve rasvijetlimo', istaknula je Opačić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook