Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oštar protiv korupcije'

Kujundžić dobio potporu 'zviždačice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Milan Kujundžić dobio je danas javnu potporu predsjednice Udruge Zviždač Vesne Balenović, koja je na konferenciji za tisak pred zgradom Ine izrazila uvjerenje da će Kujundžićeva politika biti oštra u borbi protiv korupcije.

Kujundžić je pozvao Vladu i odgovorne institucije da bez odgode djeluju u skladu s pravomoćnom presudom po kojoj je do MOL-ova preuzimanja Ine došlo koruptivnim djelovanjem, da se ništavim proglase svi nakon toga potpisani sporazumi koji mijenjaju vlasničke odnose i upravljačka prava u nacionalnoj naftnoj kompaniji, te da se ne ulazi u postupke koji služe samo kako bi se odgodile takve odluke.

Pročitajte i ovo Neredi u Senegalu Građani bijesni VIDEO Stabilna afrička demokracija u krizi zbog odgode izbora: U neredima poginuo student Vesna Balenović (Foto: Pixell) Zviždač Udruga koju vodi Vesna Balenović pred stečajem zbog duga od 23.000 kuna

Korupcija poput one u Ini je proširena diljem Hrvatske. To ćemo dokazati, zaustaviti i na minimum svesti, odnosno iskorijeniti korupciju u Hrvatskoj, zato je gospođa Belenović tu da bi mi pomogla, kazao je Kujundžić.

Balenović je poručila da će sve što je radila u proteklih 14 godina puno bolje raditi uz pomoć budućeg predsjednika Kujundžića, za razliku od sadašnjeg predsjednika Ive Josipovića kojeg je optužila da proganja "zviždače".

Kujundžić poziva ministra Matića da podnese ostavku

Ina je 2003. prodana za mizeriju od 505 milijuna dolara, pod vodstvom HNS-a i SDP-a, iako vrijedi 25 milijardi dolara, ustvrdila je Balenović. Iako sam izbačena iz nje smatram se moralnom pobjednicom, i smatram da predstavljam građane koje ne štiti hrvatsko pravosuđe, dodala je.

Na pitanja novinara Kujundžić se osvrnuo na prosvjede branitelja kazavši da je Vlada podbacila u moralnom smislu, jer ni u kom slučaju nije smjela izazvati branitelje, posebno ratne invalide, da se na takav način moraju izboriti za zaštitu svojega digniteta.

Izjavio je i kako ga ne čudi rebalans proračuna jer Vlada ne zna ništa drugo, a Hrvatska "iz mjeseca u mjesec samo tone".

Oni su spremni na svako zaduženje da bi kupili mandat, sada ga kupuju Ivi Josipoviću, kazao je i dodao da zbog takve politike brojni mladi napuštaju Hrvatsku i Zagreb. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene