Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički izbori

Tko bi pobijedio da su izbori danas?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički izbori održat će se za 32 dana. Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje raspoloženja birača. Točnije, kome bi dali svoj glas. Redovito istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls na 969 ispitanika.

Josipović i dalje prvi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez naslovnica Predsjednički izbori nisu izazvali veliku pozornost u srbijanskoj javnosti Slika nije dostupna Zanimljivi govori VIDEO Donosimo prve izjave kandidata nakon objave rezultata

Ivo Josipović u utrku je ušao kao favorit, a i dalje uživa značajnu potporu birača. Danas bi njemu glas dalo 46 posto birača. Njegovoj protukandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović svoj glas bi dalo 29,8 posto birača. Kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić uživa potporu 7,6 posto birača.

Milanović potpisao potporu Josipovićevoj predsjedničkoj kandidaturi

Kujundžić jedini skuplja, a ostali gube birače

Milan Kujundžić u tri mjeseca malo po malo ima sve više pristalica. U rujnu 3,9 posto, u listopadu je bio na 4,8, a ovaj mjesec završava na 7,6 posto potpore.

Ivo Josipović pak ima 46 posto, ali u rujnu je imao 48,8 posto potpore birača, dok je prošloga mjeseca imao 47,8 posto.

Kolinda Grabar Kitarović u rujnu je uživala potporu od 32,8 posto birača, listopad je završila na 33,4, a ovaj mjesec je na 29,8 posto potpore birača.

Sva tri kandidata i dalje su u statističkoj pogrešci i kada padaju i kada rastu, ali zanimljivi su trendovi.

Ostali kandidati daleko iza

Ivan Grubišić odlučio je prije nekoliko tjedana ući u utrku i trenutačno uživa potporu 2,7 posto birača, Ivan Rude može računati na 1,3 posto birača, a Anto Đapić na 0,6 posto. Za nekog drugog kandidata glasovalo bi 3,5 posto birača, a neodlučnih je 10 posto birača.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene