Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno pismo ministru

Kujundžić poziva ministra Matića da podnese ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kujundžić je od premijera Milanovića zatražio raspisivanje prijevremenih izbora.

Predsjednički kandidat i predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić pozvao je danas ministra branitelja Predraga Matića da podnese ostavku, a od premijera Zorana Milanovića zatražio da raspiše prijevremene izbore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjed traje već šesti dan Branitelji ne odustaju od Matićeve smjene! Evo što još traže Slika nije dostupna Svađa na saborskom odboru VIDEO Matić: U mom je mobitelu više SMS-ova podrške no što je dolje branitelja

Kujundžić je u povodu sinoćnjeg tragičnog događaja na prosvjedu ispred Ministarstva branitelja, kada se zapalio branitelj, uputio otvoreno pismo Matiću s pozivom na podnošenje ostavke kao čina moralne odgovornosti.

'Događaj pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici i tragedija koja je samo srećom izbjegnuta pokazuje razmjere nezadovoljstva hrvatskih branitelja, koja nije rezultat samo financijskih i materijalnih nedaća, već i kontinuirano loših odnosa te posvemašnjeg nedostatka komunikacije', ističe Kujundžić u pismu.

Napominje kako se za to ne mogu kriviti branitelji, jer to nije prvenstveno njihova odgovornost, već odgovornost izvršne i zakonodavne vlasti.

'Ako branitelji smatraju da postoji problem, ako su spremni zbog toga ugroziti i vlastite živote, onda se o tom problemu mora na vrijeme razgovarati. Ne smije se ni u kojem slučaju dopustiti da nezadovoljstvo naraste toliko da ljudi moraju izlaziti na ulicu, da oni čije je zdravlje već na tankoj niti dodatno ugrožavaju svoje živote, ništa manje nego nekada na prvoj crti bojišnice', navodi Kujundžić.

EKSKLUZIVNO Josipović u prednosti! Saznajte hoće li biti drugog kruga

Smatra kako nije smjelo doći do smrti Nevenke Topalušić niti se smjela dopustiti uzavrela atmosfera 'u kojoj će još jedan branitelj podići ruku na sebe, čak štoviše javno se zapaliti pred očima Hrvatske, prosvjedujući protiv odnosa vlasti prema njemu i njegovim nekadašnjim suborcima, te protiv općeg stanja u Hrvatskoj'.

'To je u najmanju ruku moralna odgovornost ministra branitelja, a zatim i predsjednika Vlade koji ga i dalje bezrezervno podržava, omalovažavajući prosvjednike. Danas, ne analizirajući eventualnu subjektivnu odgovornost Vas kao ministra branitelja, najbolje što možete učiniti je poslušati zahtjeve prosvjednika, poduzeti jedini mogući odgovoran čin te iz moralne odgovornosti - sami smjesta odstupite s mjesta branitelja i time potaknete rješenje ove situacije', poručuje Kujundžić Matiću.

Kujundžić također smatra moralno odgovornim premijera Milanovića koji bi, po njemu, jedini ispravan korak mogao poduzeti tako da što prije raspiše izvanredne izbore.

'Ako možda i nije izravni krivac, svatko tko se nalazi na fuknciji na kojoj se on nalazi u datom trenutku je objektivno i subjektivno najodgovorniji za sve nedaće u ovom društvu, odnosno za njihovo nerješavanje, zanemarivanje i guranje pod tepih. Zoran Milanović možda misli da na raspolaganju ima još barem jednu godinu, ali hrvatski branitelji, kao i većina građana Hrvatske nemaju toliko vremena. Oni i dalje uzaludno čekaju barem taj prvi odlučan korak prema rješenju', kaže Kujundžić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene