Razlog je plućna embolija, a liječnici smatraju kako je riječ o posljedici trostrukog prijeloma potkoljenice od prije mjesec dana.

Galerija


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od petka navečer hospitaliziran je zbog plućne emobolije u KBC-u Zagreb na intenzivnoj skrbi Klinike za plućne bolesti Jordanovac, zdravstveno stanje mu je  stabilno i predviđa se da će u bolnici biti tjedan dana, doznaje se u subotu iz bolnice.

Vezani članci Potresno svjedočanstvo napadnute medicinske sestre (Foto: Dnevnik.hr) Šokantno svjedočanstvo medicinske sestre: "Zgrabila me za uniformu i bacila na pod. Udarila sam glavom..." Incident u bolnici Jordanovac (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) - 2 Policija objavila detalje divljanja u bolnici na Jordanovcu: Prijetili smrću, udarili liječnika, razbili vrata i TV...

Bandićevo zdravstveno stanje je stabilno, a liječnici predviđaju da će uz potrebnu zdravstvenu skrb tjedan dana boraviti u bolnici nakon čega će trebati nastaviti s kućnim liječenjem.

Zagrebački gradonačelnik prije mjesec dana imao je prijelom noge, a plućna emoblija jedna je od komplikacija koja se u tom slučaju može pojaviti. Embolija nastaje uslijed krvnog ugruška koji ulazi u plućnu arteriju te smanjuje dotok kisika. (Hina)